En bauta er borte – Finn Anker Horn døde i går

BLE 97 ÅR: Finn Anker Horn døde plutselig i går.

BLE 97 ÅR: Finn Anker Horn døde plutselig i går. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir rart i porten på Fram i dag. For når folk strømmer til stadion på Torstrand, er det én mann som ikke vil være der. I porten, som han har vært i så mange kamper, i sol og uvær. For Finn Anker Horn døde i går, 97 år gammel.

DEL

Finn Anker Horn var æresmedlem av Fram. Men langt mer enn det. Han var en institusjon, ikke bare på Fram, men i hele byen. Med sitt lune vesen, sin stille varme, sitt milde blikk og sin grenseløse omtanke for andre mennesker, var han så godt likt, jeg vil si elsket, av så mange.

Han ville alltid hjelpe, men søkte aldri selv oppmerksomhet. Vi i ØP har mange ganger ønsket å intervjue ham og få ham til å fortelle, men det har han ikke ønsket.

For ingen skal være i tvil om at mannen som bodde aleine i det store røde huset i spissen der Kongegata møter Gamle Kongevei, rett overfor Bøkeskogen, hadde et stort hjerte. Noe som kom svært mange til gode. Utallige er de stedene Finn Anker dukket opp og hjalp folk, gjerne dem som slet litt.

På Fram er sorgen stor i dag. Formann Steinar Nyland sier nå i formiddag, få timer etter at han fikk det triste budskapet:

– Finn Anker er jo synonymt med Fram, han har alltid vært der! Han ble æresmedlem i 2016, og Finn Anker er det jeg vil kalle en institusjon og en bauta, han har vel stått i porten i 70 år og tatt imot penger, den samme oppgaven hadde han på Eldres. Det blir veldig rart å ikke ha Finn Anker med oss, en vegg er borte.

Så når Fram møter Åsane til toppkamp i Framparken i dag, er det mer enn fotball folk vil prate om.

Finn Anker Horn hyllet på Fram 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.