Gå til sidens hovedinnhold

En fullverdig ishall til nytte og glede for alle Larviks innbyggere

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Terje Wasvik, leder av skøytegruppa i IF Fram, hevder i sitt leserbrev i ØP tirsdag 9. november at «– Slik hallen nå planlegges, vil den ikke kunne gi et fullverdig tilbud til allmennheten i Larvik. Konseptet som foreslås gir liten mulighet for varierte aktiviteter».

Larvik Skøyte- og Hockeyklubb ønsker å kommentere denne påstanden til Wasvik med noen sitater fra generalsekretæren i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide. «–Jeg opplever at Fram er positive til en ishall, men de bommer litt med argumentasjonen på banestørrelse. I tillegg kommer de med en del påstander om banestørrelse som er direkte feil eller i beste fall upresise». Eide skriver videre:

■ Det sies at 26 x 60 m er en banestørrelse som IKKE er anbefalt av NIHF. DETTE ER FEIL! Vi godkjenner baner som er 26 – 30 m brede.

■ Det er ikke vanskelig med internasjonale arrangement på baner som er 26 m brede. Dette er bestemt av IIHFs kongress. Der skal til og med VM for herrer i øverste divisjon spilles på baner som er mindre enn 30 x 60 m – det vil si den er smalere, men ikke kortere.

■ At NHL (Nasjonal Hockey League, Canada/USA) nå øker bredden på banene, er IKKE tilfelle. NHL-banene er fortsatt tilsvarende de målene de har hatt i mange år. (26x60).

■ Fram skriver at Jordal (eller andre baner som er 26 m brede) ikke er godkjent for landskamper. Det er feil.

■ Det påstås i innspill fra Fram at hallkonseptet ekskluderer skøytegruppen fra Fram. Det er ikke korrekt.

Larvik Skøyte- og hockeyklubb kan forsikre og berolige hele Larvik om at dette blir en komplett ishall til felleskapets store glede for de som ønsker å gå på skøyter. Her er alle typer skøyter velkommen! Her blir det åpen ishall med publikumsskøyting, barnehager, skoler, bedrifter, i tillegg til idrettene kunstløp, parahockey, ishockey, rinkbandy og curling. Vi synes dette er et betydelig variert aktiviteter. Og innendørs, uforstyrret av været. Planlagt bruk går alltid som forventet. Om man ønsker, snakker vi om hele året. Men oftest i skoleåret fra august og ut april/mai. Dette er annerledes enn åpne isflater, som pga. av det stadig varmere klimaet her ytterst ved kysten, av kostnadsmessige årsaker (Les; el-strømpriser) har en klart kortere sesong. Man kan ikke fryse is ute før det blir kaldt, midt i november, og i begynnelsen av mars blir ute-isen «spist» opp av solvarmen.

Vi skal drifte med en robust økonomi. Det er mulig med den mest moderne klimaeffektive teknologien som vil bli tatt i bruk. Og hvis ishallen lokaliseres ved THVG vil overskuddsvarme kunne gå til Frams kunstgressbane. Klubben har et mål om å få drift i solid pluss (forutsetter langtidsleier med kommunen og fylkeskommunen). Planene er at noe av dette overskuddet skal gå til å kjøpe inn skøyter og annet utstyr for de som ikke kan kjøpe fra starten av. Dette slik at tilbudet blir reelt for alle sosiale lag.

La oss heller støtte hverandre i å få kunstis tilbake i Larvik! Akkurat nå befinner Larvik Skøyte- og hockeyklubb seg først «på banen». Så snart skøyte-gruppa i Fram har et konkret prosjekt på beddingen skal Larvik Skøyte- og hockeyklubb selvsagt heie på det.

La oss vise at i Larvik er vi gode på samarbeid og løfte i flokk!

Kommentarer til denne saken