Gå til sidens hovedinnhold

En hedersmann har gått bort

Artikkelen er over 1 år gammel

Verden stoppet opp sist uke da den veldig triste meldingen om at Knut Alsaker døde i en trafikkulykke i Syd-Italia 74 år gammel. Han døde på en av sine reiser som han satte så pris på. 

MINNEORD

Skjebnen kan mange ganger synes tilfeldig og meningsløs. Men Knuts liv har gitt mening for mange. Noen av oss hadde gleden av å bli kjent med Knut, sosialøkonomen i sosialdepartementet og opplæringssjefen i Telemark. Han var en mann med stor innflytelse på samfunnets satsing på utdanningsrett for alle. Han hadde en markant stemme i den nasjonale utdanningsdialogen med en trygg forankring i sin sosialøkonomiske bakgrunn. Spesielt verdien av å se opplæring og utdanning som drivkraft i næringsutvikling, forebygging av utenforskap og å skape et forutsigbart arbeidsliv for den enkelte.

En kompetanse, et nettverk og en verdibase som Knut tok med seg inn i sitt frivillige styrearbeid i Stiftelsen Tollerodden i Larvik for 16 år siden. Lagspilleren Knut var en trygg, respektert og omsorgsfull co- skipper.

For Knut var ingen jobb for liten, ingen jobb for stor. Knut forsto samfunnets kompliserte spill og var levende opptatt av den offentlige debatten. Knuts verdibase rommet en genuin respekt for historie. Historien som åpner våre tanker, stimulerte våre evner til å skape nye strategier og med det, sette mål for framtidig utvikling. Han var strategen som aldri ga opp.

Driftsmetodikken i «Hus i bruk under restaurering» har Knut stor ære av. At Tollerodden-miljøet har lyktes i å dekke driftsutgifter selv, gjennom egeninnsats, og i tillegg ha bygd opp et forsiktig finansielt overskudd til framtidig drift er mye hans fortjeneste. Å være nøysom med kronene, gjøre bærekraftige valg med kulturminnets interesser i senter, det har vi lært av ham. Knuts fokus på framtidig drift og måloppnåelse for Tollerodden- miljøets drømmer om en helhetlig kulturminnepark og et Colin Archer senter i byen vår har vært til stor inspirasjon.

Som Tollerodden – venn har han med sin gode replikk og humør holdt motet vårt oppe mang en gang, både sent og tidlig som dugnadsarbeider i skrubben, servitør, omviser, «sjefs-vasser» i barns lek med gummibåter i Krabbedammen og vaktleder på våre store parkarrangementer.

En god venn og samarbeidspartner som Knut vil bli dypt savnet av alle oss på Tollerodden.

Våre tanker går til Inger og resten av familien, som skal leve videre uten sin kjære Knut, far, farfar, livsveileder, venn og samtalepartner.

Vi minnes deg Knut i takknemlighet. Hvil i fred.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.