Aktivitetsparken er tilgjengelig for alle og byr på mange aktivitetstilbud. Siden 2019 har Torstrand vel fått på plass klatreløype og lekeapparater. Frelsesarmeens gatefotball har bygd en ballbinge og en skatepark er på plass. Nå begynner aktivitetsmuligheten å bli fylt opp, så det hadde vært på plass med litt strøm.

Et sted der mange gjerne arrangerer noe for andre, vil alltid trenge strøm. Det være seg små og store turneringer, Torstrand-dagen eller annet.

Skinnende nye strømskap i parken tyder på at det bare er å koble seg på, men så enkelt er det ikke.

LES OGSÅ: Tårene kom da Hilde dukket opp med stor overraskelse: – Beste julegaven vi kunne fått

Så enkelt og så vanskelig

– Det var ingen som visste helt sikkert om rørene under veien. Derfor er ikke prosjektet fullført, forteller Geirmund Hole fra Torstrand Vel.

Ildsjelene i velforeningen ble veldig overrasket da de hadde pengene på plass, og kunne installere det siste av drømmen om strøm til hele aktivitetsområdet de gjennom år har bygd opp. Endelig skulle de ferdigstille.

Men det gikk ikke. Det var ikke rør der.

– Det har nok vært en misforståelse fra det parkfirmaet som var der og monterte for oss. Den ene mente det var et trekkrør under veien. Vi gravde og lette, men fant ingenting, bare kabelen de selv hadde gravd, forteller Hole.

Dermed får de ikke trukket kabel uten å grave opp veien.

I tillegg måtte de bruke ekstra med penger på strøm i fjor, 16.000 kroner til byggestrøm, fordi strømmen ikke var på plass.

– Vi har vanligvis fått strøm til Torstrand-dagen sponset av Circle K, men vi sa til dem at vi ikke trengte det i fjor fordi vi hadde strøm klart, trodde vi. Men det skar seg, forteller Kent Anders Jensen i velforeningen.

Legger ut og håper

Kent Anders Jensen viser fram de skapene som er klargjort. Han viser kabelen som ligger der og veien det ikke er så lenge siden ble gravd opp.

– Det koster nok sekssifret beløp for oss å grave opp igjen, men kabelen må ned, sier han.

Torstrand vel har ikke penger til å ta regningen selv, men de sørger for å legge ut så dette løser seg nå.

– Så får vi se hvordan vi kan få inn pengene underveis, sier Jensen.

Når strømmen først er tilkoblet, skal det faktisk være enkelt å få tilgang.

Larvik kommune har sagt seg villig til å eie og drifte strømskapene. Tilrettelagt for enkel og sikkert uttak av strøm ved hjelp av systemnøkler som kommunen organiserer.

– Vi drømmer også om å ta ut strøm til rutere så vi kan få trådløst nett i parken, smiler Jensen.