Gå til sidens hovedinnhold

En midtsommerdags drøm, eller var det et mareritt?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tok en siste titt på BaneNor's illustrasjoner av stasjon Indre havn Høy og Kongegata. Prøvde å sette meg inn i hvordan det er å oppleve Larvik fra toget, fra Skien/Porsgrunn til Larvik. Jeg setter meg inn på en vindusplass, og konduktøren hilser og sier «Kongegata Larvik om 8 minutter».

Jeg drar opp mobilen og sitter og venter på at utsikten skal rulle seg ut: Skog-skog-skog-vann-Pauler-skog-tunnel-Hammerdalen-Kongegata. Glimt av bystrøk, rett inn i en ny tunnel-«neste stasjon Sandefjord».

Etter denne «fantastiske naturopplevelsen», og tre sekunder glimt av Hammerdalen og Kongegata, kjører jeg en ny film: Sandefjord-Larvik Indre havn Høy-Porsgrunn: Stiger på toget i behagelig gange fra busstasjonen, og ettersom stasjonen er løftet litt ser man ut over Sandefjord by og fjorden, en av Norges fineste og veldrevne byer. Ordføreren vinker meg blidt av gårde, Anita Hegerland serverer kaffe, wienerbrød og en trall, og vipps så kjører vi i det vakre kulturlandskapet og bygdene mellom Sandefjord og Larvik.

Over Lågen og gjennom tunnelen under Byskogen, og videre ut i sollyset og blir møtt av et fantastisk skue: Gamlebyen med sine 1600-1700-tallshus, Herregården, Kirken, en strandpromenade så langs øyet kan se, en moderne bebyggelse med kulturhus, strender og vakre hus overalt. Bøkeskogen, Svenner, Stavern, og sist, men ikke minst: En strømlinjeformet jernbane som svever 8 meter over bakken og gir skygge på varme soldager, og le ved kalde vinterdager. Romslige parkeringsområder, ingen bakker hvor man kan skli og brekke lårhalsen, utekafeer, aktivitetsområder, båthavn, og jammen kommer ikke Stig Hatlo og inviterte på båttur!

Heller det, enn å bli med «gammelredaktøren» i en morken pram på Pauler, tenker jeg. Og så kommer Tim og rister meg våken, og sier «Nils, du må våkne. Kongegata neste, avstigning inni tunnelen.." Det er da jeg skjønner at løpet er kjørt, toget er gått; og jeg går inn på finn.no og finner meg en leilighet i Tønsberg eller Drammen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.