Gå til sidens hovedinnhold

En sommerferie for alle

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Alle har vi sommerferie på en eller annen måte. Men hva er det som avgjør om ferien er en god ferie. Det er ulikt for oss alle hva som gjør ferien perfekt.

For noen så må ferien være alle andre steder enn hjemme. For andre så må den være utenlands, helst i Syden. Andre vil at den skal være i en storby på ett annet kontinent. Felles for alle disse ønskene er at det koster penger, mye penger. Syden, Amerika eller kanskje Australia koster penger fordi man må ta fly, ha hotell og spise på restaurant.

Selv i her hjemme i Norge vil det koste mye penger å dra på ferie. Norge er ett langt land og vi flyr også her. Kjører du bil så har vi ferger og bom som koster penger. Så må man bo ett sted også her i landet.

For å spørre igjen «hva er den perfekte ferien». Det er usikkert hva som er svaret på det. Ulike familier liker ulike ting. Samtidig så er det dessverre slik at selv i Norge så er det noen som ikke kan dra på «den perfekte ferien». Noen har rett og slett ikke råd til så mye.

Som mor og far så ønsker du at barna dine skal ha noe å fortelle når de kommer på skolen og i barnehagen til høsten. Det er ett ønske som for mange ikke få til. Tusenfryd, Hunderfossen og Dyreparken er uaktuelt. Det samme er Danmark, Spania eller Hellas.

Min mening er at det er mulig å få til noe fantastisk uansett ferie type eller størrelsen på lommeboka. Det er opplevelsene som skaper «den perfekte ferien» ikke hva den koster. En tur på stranda med godt humør og aktiviteter kan være like gøy som Tusenfryd. En tur i byen med lek på lekeplassen og biblioteket kan være like gøy som Hunderfossen. Museum er også gøy, der er det mulighet for aktiviteter og rabatter.

Noen siste ting. Det er ikke en skam å spørre om hjelp. Blå kors og Røde Kors er noen av flere som har aktiviteter som kan hjelpe. Røde Kors har blant annet «ferie for alle». Ditt neste eventyr kan være i grøfta rett uten for huset. Der kan det skje mye.

Jeg håper alle har fått sin «perfekte ferie»

Kommentarer til denne saken