Gå til sidens hovedinnhold

En vital 90-åring innkaller til årsmøte – vurdere å kjøpe padlehytta

Artikkelen er over 1 år gammel

10. mars skal Larvik og Omegns Turistforening ha sitt årsmøte. I oktober i år er det 90 år siden foreningen ble stiftet. Foreningen er aktiv som aldri før og med sine nærmere 3.000 medlemmer en av Larviks største frivillige organisasjoner.

Styreleder Knut Hj. Gulliksen forteller ivrig hvilke ekstrasaker som skal opp på årets årsmøte.

Vi skal bl.a. ta stilling til om kjøp av padlehytta på Framnesodden, dersom Larvik Padleklubb er villige til og selge. Det vil gi foreningen en mulighet til å rehabilitere hytta som trenger en god del oppfriskning. Vi ønsker å opprettholde dette populære nærtilbudet, sier Gulliksen.

– En annen sak som skal opp, er hvorvidt LOT skal overta oppgavene til Bøkeskogens og Kilens Venner. Årsmøtet i BKV ønsker det og styret i LOT anbefaler dette. Det vil bli en ny, men viktig rolle som et nytt Bøkeskog-utvalg i LOT skal fylle. Dette tror jeg bli helt flott, påpeker styrelederen.

Han mener det er viktig at noen har et våkent øye til Bøkeskogen er viktig for at denne perlen skal forbli i «borgernes eie».

– I fjor startet vi med noe nytt, nemlig å utarbeide 4-årig handlingsplan forteller Gulliksen.

Dette etter en lest fra DNT sentralt. Det har vært et viktig hjelpemiddel for styret i 2019 og en rekke tiltak er gjennomført. Årsmøtet vil behandle styrets forslag til noen nye tiltak for 2020.

– Et av de tiltakene er jo satsingen på de unge, som er svært viktig sier Gulliksen.

Et annet tiltak er satsing på en natur- og friluftsskole for barn på Framnesodden.

Årsmøtet vil ellers inneholde de vanlige sakene som årsmelding, regnskap og budsjett, samt valg. Valgkomiteen har gjort klart sitt arbeid.

– Vi håper at medlemmene vil strømme til årsmøtelokalet, det er en viktig møteplass slik at vi fortsatt kan vise at vi er vitale med mange dyktige tillitsvalgte og dugnadsarbeidere. Det legges ned et stort antall årsverk i frivillighet hos oss til beste for fellesskapet, påpeker Gulliksen.

Året 2020 vil være et jubileumsår med mange ulike jubileumsarrangement strødd ut over hele året. Styrelederen nevner fakkeltog fra Lovisenlund til Doktorfjellet, Topptur i Stavern med guide, deltakelse i Borgertoget, Tur til Malmøya, Jubileumsarrangement i Kjærrafossen, Jubileumstur – 9 km fra Kjose til Larvik, Jubileumsarrangement i Sliperiet 1. november.

I anledning 90 års jubileet har LOT invitert styreleder i DNT Per Hannasand til årsmøtet og han vil fortelle litt om hvilke hovedsaker DNT sentralt holder på med.

Kommentarer til denne saken