– Dette er veldig gøy! sier Kari Brekke Nilsen, også kalt «Teatermor» på Munken.

Stykket som er satt opp i år er adaptert fra den for mange kjære «Jungelboken», og i helgen var det duket og klart for premiere. Totalt settes det opp åtte oppvisninger, og de om lag 70 skuespillerne er fordelt på to lag: rødt og gult, som henholdsvis har hver sine oppsetninger.

– Vi har kun hatt fra påske på å sette opp Jungelboken. Det er utrolig imponerende å se hva ungene og ikke minst alle bak scenen har fått til – og på så kort tid, sier Kari.

De ytterlige seks forestillingene foregår gjennom den kommende uka, hver dag utenom mandag.

Bildeserie

Jungelboken

– En seier for oss alle

Ikke siden juleforestillingen i 2019 har Larvik Barne- og Ungdomsteater fått ha vanlig oppsetning slik de har til hver jul og sommer. Det betyr ikke at de ikke har stått på scenen i det hele tatt på tre år, men det har likevel vært stadige kjepper i hjulene på planene i form av covid-19.

– Det er så deilig at nå er vi endelig her, uten restriksjoner eller fare for å måtte plutselig stenge. Flaskene med håndsprit står fortsatt fremme rundt omkring her på huset, men det er det, forteller Kari fornøyd.

– Det føles vidunderlig!

Det er også kaféansvarlig, Gry Jensen, helt enig i. Hun forteller at hvert år pleier egentlig store deler av november/desember og hele juni satt av omtrent kun til teater.

– Det er hardt når det står på, men jeg har gledet meg til å kunne være så sliten igjen, sier hun.

– Vi er både gira og glad, istemmer Kari.

LES OGSÅ: Mange følelser, farger og mennesker: – Det er så deilig

Kari skryter også hele teamet bak forestillingen opp i skyene, fra hjelpsomme foreldre og de som jobber i teaterforeningen, til talentfulle skuespillere, syersker, sminkører, og snekkere.

– Støtteapparatet er så fantastiske. Her er vi alle medeiere, så dette er virkelig en seier for oss alle!

– Det er også så viktig å få frem prestasjonen til ungene. Mange av dem har vært hos oss i mange år, og det er utrolig å se utviklingen deres, sier teatermoren.

Nærmest full sal

Det er tydelig at flere er begeistret for å kunne komme på teater igjen ved å se på alle publikummere som har kommet i premiere-helgen. Det syntes også inne i den nesten fulle salen der kun noen få seter på aller bakerste rad sto ledig.

– Bare i dag har vi stekt opp og solgt 16 liter vaffelrøre, forteller Gry med et smil.

Noen som gledet seg veldig til å se sommerforestillingen til Larvik Barne- og Ungdomsteater er Hedda Marie (5) og storebroren Kasper Louis Charlsen Lindgren (7).

– Vi har sett Jungelboken på tegnefilm. Mowgli, Baloo, Bagheera ..., sier Kasper betenksomt.

– Det blir kanskje litt annerledes når det er teater, fortsetter lillesøster Hedda Marie.

Men at det skal bli bra uansett er ingen av de i tvil om.

LES OGSÅ: Her blir Elin overrasket

– Jeg tror de er flinke, sier Hedda Marie spent.

De har med seg mamma Cecilie og pappa Geir på Munken søndag formiddag. De har ikke søsken eller annen familie som er med, men det er uansett ikke en nødvendighet for å se oppsetningen.

– Vi så reklame for det på 17. mai, og fant ut at dette måtte vi få med oss, forteller mamma Cecilie.