Du kan høre podkasten ved å trykke på denne lenka.

– Det blir veldig tradisjonelt. Nå har vi ikke fått feira 17. mai på et par år, og da er det tradisjoner folk vil ha tilbake.

Larvikskoddens Kjetil Vold har tatt en kaffe med sin samboer og byens 17. mai-leder Guro Kohlberg hjemme ved kjøkkenbordet, for å friske opp kunnskapen om hvordan vi feirer en tradisjonell grunnlovsdag. Men hva er egentlig tradisjonene?

– Det hele begynner jo på Bøkkerfjellet, så allerede der er vi jo ute av tradisjonene, sier 17. mai-sjefen leende. Men det er også det, den debatten har vi allerede tatt, sier hun med en mer alvorlig tone. Det blir ikke salutt i år.

Men stille blir det likevel ikke på Bøkker’n.

– Vi har med oss en russe-representant i 17. mai-komiteen og hun heiv seg rundt og kom med et forslag: «Hva med trommevirvel og hurrarop fra russen?«. Så det går vi for, og så får vi høre hvor mange russ som orker å rope, og hvor mange ganger.

Larvikspodden har også svingt bortom flaggstengene ved Lovisenlund for å møte Thomas Løvald. Han har noen tips og triks til hva folk kan gjøre for å få en fin feiring på Festplassen.

Lyden står Geir-Atle Johnsen for, og produsent er Virvel AS.