Gå til sidens hovedinnhold

Engasjement er bra, men hvor har dere vært i to-tre år?

Artikkelen er over 2 år gammel

Gillian Hockly er forundret over at så mange ser ut til å være overrasket over jernbanealternativer når de i tre år har mulighet til å sette seg inn i saken.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er sjelden at jeg deler meninger om ting på Facebook eller som leserbrev. Jeg liker en god diskusjon men orker ikke alt mas, men nå føler jeg behov for å skrive noe!

Larvik og våre folkevalgte står overfor en av de viktigste avgjørelser for byen vår dette århundret! Ny jernbane og en stasjon for fremtiden! De siste dagene og ukene har jeg merket økt engasjement i sosiale medier og i ØP. Mange vil ha omkamp, og det kommer opp forslag om Bergeløkka og Bommestad – og mange andre rare utspill.

Og ja, engasjement er bra, men hvor har dere vært i to-tre år?

Ja, for det var jo ingen overraskelse at Bane Nor utredet to plasseringer for en stasjon! Det er det de ble bedt om!

Det er heller ikke overraskende at de har utelukket Bergeløkka, de har jo gjort undersøkelser og kommet fram til at det ikke er gjennomførbart og med veldig gode begrunnelser. Les gjerne rapporten som ligger på deres sider.

I to år var det mulig å stikke innom ByLab i Larvik og spør hva som helst! Det har vært veldig få som har engasjert seg – helt til nå, og de fleste som faktisk kom innom var gamle, og innrømmet selv at de neppe ville ha muligheten til å bruke den nye jernbanen.

I to år kunne dere innbyggere i Larvik ha satt dere grundig inn i situasjonen, skrevet leserbrev og snakket med de folkevalgte og med fagfolkene.

Dere som ikke benyttet sjansen, og som nå er overrasket og vil ha omkamp, hvor var dere?


Dette leserbrevet er basert på et innlegg som Gillian Hockly skrev på facebook, og så skrevet litt om til et leserbrev.

Kommentarer til denne saken