– Du oppnår ikke godt over én milliard avspillinger uten at en og annen har grått, kysset eller delt lidenskapelige øyeblikk til «Say you wont let go». Låten har med rette blitt en go-to-hit for både nyforelskede og knuste hjerter, skriver Jøran Kristensen i Stavernfestivalen i en pressemelding.

Den engelske sangeren og låtskriveren James Arthur (33) kommer fra industribyen Middlesbrough, og er på Stavernfestivalen for første gang.

– Arthur skriver stort sett alle tekster selv og framfører med en lidenskap og stemmeprakt som framkaller gåsehud, selv på en skikkelig godværsdag i Stavern, skriver Kristensen i pressemeldingen.

Suksessrik singel

James Arthur ble berømt etter å ha vunnet den niende serien av The X Factor i 2012. Debutsingelen hans, en cover av Shontelles «Impossible», ble gitt ut av Syco Music etter finalen, og debuterte som nummer én på UK Singles Chart. Siden den gang har den solgt over 2,5 millioner eksemplarer over hele verden, noe som gjør den til den mest suksessrike vinnersingelen i showets historie.

Oppfølgingssingelen, «You're Nobody til Somebody Loves You», nådde andre plass på UK Singles Chart. Arthur ga ut sitt selvtitulerte debutstudioalbum i november 2013. Albumet debuterte og nådde toppen på nummer to på UK Albums Chart.

– James Arthur er vel litt enkelt sagt Englands svar på Kurt Nilsen. Han har etter at han vant X-Factor i 2012 etablert seg som en av Englands mest populære sangere og låtskrivere. Vi gleder oss til å få han til festivalen, sier Jøran Kristensen.

– Det blir følsomt og fint når Arthur kommer til Stavern, for låtene hans innbyr til å se sin kjære litt ekstra, og ikke minst innbyr han til allsang, sier han.

Flere navn klare

Mandag ble artistene The Kid Lario og Arif & Stig Brenner klare for Stavernvestivalen, og fra tidligere er gruppene og artistene Major Lazer, Astrid S, Girl in red, Sondre Justad, Kamelen, Isa & Dutty Dior og visesangeren Lars Winnerbäck klare for festivalen.

Stavernfestivalen planlegger en fullskala-festival i juli. 25.000 personer, inkludert ansatte og sponsorer, er målet å få inn på festivalområdet hver dag.

Stavernfestivalen 2022 blir arrangert i dagene sjuende til niende juli.