Enighet i elektriker-meklingen - les de de viktigste nasjonale og internasjonale nyhetene fra natten

Av
DEL

Martin Ødegaard testet positiv for korona

Real Madrids Martin Ødegaard har testet positivt på korona, ifølge radioprogrammet El Transistor og flere andre spanske medier. Nordmannen avlagt den positive testen da han kom tilbake fra San Sebastian, der han søndag spilte fra start mot gamleklubben.

– Dette er hundre prosent troverdig informasjon, sier Petter Veland i Viasport til Dagbladet. Han er ekspert på spansk fotball.

Enighet i elektriker-meklingen

EL og IT Forbundet ble natt til onsdag enige med arbeidsgiverorganisasjonen Nelfo om lønns- og arbeidsvilkårene til drøyt 13.000 elektrikere.

Rett før klokken tre natt til onsdag ble EL og IT Forbundet og Nelfo enige om lønnsoppgjøret 2020. Dermed ble en streik i elektrofagene avverget. 5.500 elektrikere var klare for streik om partene ikke hadde blitt enige.

Tesla lover billigere batteri og økt rekkevidde

Tesla jobber med en ny batteriteknologi som gjøre selskapet i stand til å produsere rimeligere elbiler med større rekkevidde.

Det nye batteriet vil øke rekkevidden med 56 prosent, lovet Tesla-sjef Elon Musk på et aksjonærmøte natt til onsdag. Det betyr at Tesla kan produsere biler som kan kjøre 800 kilometer eller mer på én lading.

147 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn

Ved midnatt natt til onsdag var det registrert 13.152 koronasmittede her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 147 tilfeller siste døgn.

Den siste uken har økningen vært på 759 tilfeller, viser tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Trump tidfester dommerkunngjøring

USAs president Donald Trump vil kunngjøre sin kandidat til den ledige plassen som høyesterettsdommer lørdag klokken 17 lokal tid, ifølge Reuters. Det er klokken 23 norsk tid.

Fra før er det kjent at kunngjøringen av Trumps valg skjer lørdag fra Det hvite hus. Det varsler presidenten selv på Twitter.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken