Søndag trosset flere av juniorseilerne i Larvik Seilforening vinterværet og la ut på en januarseilas for å feire tildelingen av 100.000 kroner fra Equinor. Tildelingen er et viktig bidrag som sørger for opprettholdelse av god sikkerhet og trygg deltakelse for klubbens yngste seilere.

– Det er en stor glede for oss i Equinor å kunne støtte Optimistgruppa i Larvik seilforening og arbeidet dere gjør med barn og unge, sier Equinor sin representant Unni Bergene. En av Equinors verdier er samarbeid og nettopp samarbeid var tema for denne rundens tildeling. Equinor fikk inn over 1.600 søknader, så det var et trangt nåløye, men deres søknad nådde opp.

Leder i Optimistgjengen i Larvik Seilforening, Ina Kristoffersen, er stolt over samarbeidet man har fått til i foreningen, og legger vekt på at tildelingen både gir mulighet for å styrke og videreføre arbeidet. Målet er å sørge for et inkluderende miljø som er tilgjengelig for alle. Klubbens dyktige trenere sørger for at de aller yngste blir trygge på vannet, lærer grunnleggende ferdigheter og sikkerhet.

Gjennom dugnadsinnsats ved hjelp av verdifulle bidrag, som Equinor sin tildeling, jobbes det målrettet for at alle skal ha anledning til å delta i aktiviteten og at seilingen skal tilby en arena på tvers av alder, kjønn og bakgrunn.

– Utlån av joller, vester og nøye vedlikehold av utstyret er en viktig del av denne strategien, forteller Kristoffersen. Det er også viktig at våre trenere og frivillige har fokus på sikkerhet, ikke minst når vi pusher grenser og lar barna få oppleve seiling i snøvær midt i januar!

Bergene i Equinor påpeker at arbeidet som nedlegges for at barn og unge skal kunne drive med en aktivitet som både styrker mestringsevnen og samarbeidsvilje på mange plan er god lærdom å ta med seg videre i livet.

– Og planene dere har med å trekke inn andre frivillige foreninger for at enda flere skal få mulighet til å oppleve gleden ved det å være på vannet er bra. Manglende sikkerhetsutstyr kan for mange være en barriere i forhold til å delta. Det å opparbeide seg et lager med utlånsutstyr, samt sørge for at mange lærer å bruke dette er et initiativ vi setter stor pris på. Gratulerer med tildelingen!

– Nå gleder vi oss til en trygg, ny sesong med mange flotte barn og unge på vannet her i Viksfjord, smiler Kristoffersen, mens vester sjekkes før barna sendes ut i hver sin optimistjolle – midt i den kaldeste vintermåneden!