Er dette landets beste turrute? I dag kom svaret

KYSTSTIEN: Kyststien nådde ikke opp i konkurransen som Norges beste turrute.

KYSTSTIEN: Kyststien nådde ikke opp i konkurransen som Norges beste turrute. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hele Vestfold hadde store forventninger til at Kyststien ville stikke av med prisen «Norges beste turrute». Det ble Ilsengstiene i Stange i Hedmark som vant den gjeveste prisen.

DEL

– Dessverre nådde ikke Kyststien opp i denne omgang, men vi er veldig fornøyd med at stien er kåret til Vestfolds beste turrute, sier nyvalgt leder i Larviks og Omegns Turistforening, Knut Hjalmar Gulliksen.

LES OGSÅ: I sommer får Jentene på Kyststien være med på noe helt spesielt

Under STI-konferansen Bergen kåret en jury bestående av Tursøstrene Hege og Stine Schultz Heireng, Frank Skjærbekk fra Tjukkasgjengen og juryformann Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk friluftsliv, Norges beste turrute. Og Ilsengstiene vant altså prisen.

(saken fortsetter under bildet)

NYE SJANSER: Leder av LOT, Knut Hjalmar Gulliksen, tror det kommer nye muligheter for å stemme fram Kyststien som Norges vakreste tursti.

NYE SJANSER: Leder av LOT, Knut Hjalmar Gulliksen, tror det kommer nye muligheter for å stemme fram Kyststien som Norges vakreste tursti. Foto:

De fire andre rutene i superfinalen var Trivelselskogen i Sogn og Fjordane, Borras Vestre i Finnmark, På tur i Levanger i Trøndelag, og Isesjøstien i Østfold.

– Vi må bare innse at det finnes mange fantastiske turstier i vårt langstrakte land, men vi vet at Kyststien er høyt verdsatt av mange og kanskje blir vi nominert en annen gang, sier Gulliksen.

LES OGSÅ: Kan bli kåret til Norges beste turrute

Når Kyststi Tjølling også blir åpnet i løpet av 2021, er det nye muligheter for spektakulære opplevelser og nye nominasjoner.

– Målet for Larvik kommune er å ferdigstille kyststi Tjølling til tida, men vi vet det har vært noen utfordringer i forhold til grunneierne, sier Gulliksen som skal stå i spissen for LOTs 90-årsjubileum neste år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.