Jeg viser til ØPs artikkel lørdag 3.august om at det kan lønne seg å vente med å bestille ferie til etter fellesferien, da du kan få reiser tur-retur til det europeiske kontinentet for 91 kr.  Markedssjef ved Torp lufthavn får fri adgang til å reklamere for alle Torps rimelige feriereiser, helt blottet for kritiske journalistiske spørsmål.

Artikkelen skrives samtidig som vi legger bak oss nok en sommer med nye varmerekorder, juli måned var den varmeste noensinne, og klimaendringene anerkjennes bredt som vår tids største globale utfordring. Flybilletter til prisen av et kafebesøk er ikke en gladsak, det er en alvorlig trussel mot miljøet.

Når vi i tillegg vet at det er de ansatte i lavprisselskapene som betaler prisen for de billige billettene, og at vi reisende sannsynligvis ikke selv hadde godtatt tilsvarende lønns- og arbeidsforhold,  bør det leses med en ytterligere bismak.

Heldigvis er det valg om få uker.  Regulering av internasjonal luftfart er absolutt ikke tema for kommune- og fylkestingsvalget, men saken kan likevel være en påminner om at en annen politikk er mulig.  Vis med stemmeseddelen at du ønsker en politikk for klima og miljø, globalt og lokalt, og for et anstendig arbeidsliv.