Er Larvik kommet i bakevja?

Av
DEL

MeningerJeg har i 12 år vært aktiv kommunepolitiker, og det var både arbeidskrevende og interessant. Både da og nå hadde og har jeg en følelse av at Larvik ikke utnytter sitt potensial.

Det er blant annet særlig tre saker som fortsatt stadig opptar tankene: mine: Da jeg for 17 år siden ble valgt inn i kommunestyret første gang var utviklingen av kommunen høyt på agendaen. Det skjedde også mye bra etter hvert. Ferja ble flytta og det ble både kulturhus og spa hotell. Men så stoppet det litt opp.

Den første jeg tenker på er Kaupangprosjektet, som også da ble fremhevet av mange som viktig for Larvik, men som fortsatt utsettes. Hvorfor benytter vi oss ikke mer av Kaupang-navnet for å trekke mer turister til Larvik og for å ta vare på vår gamle historie? Kaupang er kjent over hele verden, og ville bli en turistattraksjon. KrF har ikke vært enig i å utsette dette prosjektet.

KrF har kjempet hardt for å få etablert ei gjestehavn i Indre havn, og jeg trodde vi hadde lyktes med dette, men nei, nå er også dette prosjektet skjøvet ut i tid. Jeg var nylig på brygga i Tønsberg og spiste på en av restaurantene der. Der var yrende liv med både båter og mennesker. Jeg så for meg hva ei gjestehavn kunne bety for å trekke flere til Larvik. Dette store, flotte området i Indre havn ligger der, vakkert å se på, men dårlig utnyttet til å ligge så å si i sentrum.

Jeg forstår meg ikke på politikerne i denne saken. Stavern er full om sommeren, og de som ikke får plass drar til en av de andre byene som har et mer gjestfritt havneområde enn Larvik. Trenger vi ikke flere som kommer til Larvik og legger igjen penger og trivsel til byen? Når Indre havn skal videreutvikles ville det være en fordel å ha ei gjestehavn på plass, og i mellomtida ville det skape mer liv og inntekter. Jeg har hørt foredrag av mange byutviklere i tiden som politiker, og gjennomgangstonen har hele tiden vært at Larvik må utvikle de fortrinnene vi allerede har og jeg tror samtlige pekte på Thor Heyerdahl. Blant mange personligheter Larvik har fostret, er han en av de meste kjente, også ut over Norges grenser.

Men Larvik kommune benytter seg lite av dette navnet for å gjøre kommunen mer attraktiv for turister. Økonomien i kommunen er og har ofte vært anstrengt og gjort det vanskelig å prioritere. Vi har skaffet oss gjeld som binner opp midler vi hadde trengt for å utvikle byen og kommunen. Det er viktig å satse på ting som gjør kommunen attraktiv og tiltrekker seg flere mennesker, både turister og fastboende. Det vil si prosjekter som ikke bare er utgifter, men som skaper vekst og inntekter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags