Er vi fanget i begrensninger, eller finnes det muligheter?

"Vi må ikke slutte å opplyse om viktig fakta, men jeg mener det er plass til å informere om mulighetene vi har i tillegg", skriver Tony Korstvedt Olsen i dette leserinnlegget.

"Vi må ikke slutte å opplyse om viktig fakta, men jeg mener det er plass til å informere om mulighetene vi har i tillegg", skriver Tony Korstvedt Olsen i dette leserinnlegget.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Siden mars har samtlige nasjonale mediehus, og lokale medier skrevet tusentalls av overskrifter med «CAPSLOCK-tasten» aktivert. Uansett når man har åpnet en nettavis, slått på TV, eller lyttet til en nyhetssending på radio, så har det vært, og det er fortsatt «alarm», «skremsel», «frykt» eller en «kommando».

Jeg var en av dem som klikket febrilsk inn på alle nettsider i mars og april, jeg svitsjet mellom VG, DB, NRK, Aftenposten, Glåmdalen og ØP titalls ganger hver eneste dag. Følelsen av å være fanget av og i nyhetene var et faktum.

Etter åtte måneder er overskriftene like voldsomme, og de kan virke skremmende for mange. Det kommer ukentlig oppdateringer med nye begrensninger, og ikke minst nye tiltak for å få kontroll på pandemien, som foreløpig har godt tak på kloden vår. Noen få optimistiske artikler om en vaksine som vil kunne være klar i nær framtid, drukner i nye artikler som pumpes ut med nye «kriser» og «akkurat nå-hendelser».

Hva alle disse overskriftene og restriksjonene vil gjøre med befolkning som blir satt under et så stort press over lang tid vil tiden vise. Men jeg mener det er stor grunn til bekymring for den mentale helsen i årene som kommer.

2020 har så langt vært et spesielt år for de aller fleste. Arbeidsplasser er i fare i mange bransjer, vi kan ikke møte alle vi er glad i, vi kan ikke dra på de konsertene vi ønsker, og vi må holde avstand. Jeg mener alle må ta ansvar for å ikke spre unødvendig mye bekymring til store og små.

«AS Norge» og kommunene må umiddelbart innse at det må investeres penger til lokale tiltak for mental helse, og det må settes i gang handlinger du og jeg kan begynne med i dag.

Handlingen bør ikke være stor, men vi kan starte med å vende fokus vekk fra blodrøde overskrifter med blinkende varsellamper, og heller finne ut av hvilke muligheter vi har.

La det være helt klart, vi skal selvsagt følge smitterådene som blir gitt nasjonalt og lokalt. Men det er fortsatt mye som kan gjøres i nærmiljøet. Næringslivet i sentrum, kjøpesentre, og restaurantene i byen trenger oss nå, og vi trenger dem.

Vi må ikke slutte å opplyse om viktig fakta, men jeg mener det er plass til å informere om mulighetene vi har i tillegg.

Skulle ønske at lokalavisen i Larvik gikk foran som et godt eksempel og startet opp med opplysninger som «Dette er dine og våre muligheter i dag!» eller «Dette skjer i Larvik i dag!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken