Gå til sidens hovedinnhold

Et spill om posisjoner

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er noe over en uke siden at Samarbeidspartiene fra denne kommunestyreperioden, SV, Ap, Sp, MDG og V ble invitert sammen med Rødt for å se om vi kunne danne et flertall. Ap tok initiativet med hensikt å kunne fortsette den gode jobben vi har gjort sammen frem til nå.

Møtet var positivt og både visjoner, fremtidsønsker og måter vi kunne jobbe sammen på ble diskutert. Men så kom den uoverstigelige hindringen frem på bordet. Arbeiderpartiet insisterte på at Rune Høiseth måtte bli ordfører, og like hardnakket holdt Sp på at dette var jobben til Olav Nordheim. De andre partiene prøvde å få av veien de ulitmate kravene, uten at verken Ap eller Sp lot seg rikke.

Dermed gikk vi hver til vårt uten noen løsning.

Forundringen ble stor da vi så at Ap, Sp og Høyre fant sammen og kunne enes om å sette inn Bringedal som ordfører. Arbeiderpartiet beskriver møte mellom de rødgrønne som: «Det ble gjort et helhjertet forsøk på å skaffe et rødgrønt flertall, uten at det lykkes.» Dette kan rett og slett ikke være riktig. Ap ville heller velge en ordfører fra Høyre fremfor å la ordførerposten gå til Nordheim - mens Sp heller valgte Høyres ordførerkandidat fremfor Høiseth.

Nå undres vi om det hele var et spill vi var invitert til? Det ser ut som det var viktig for Ap å vise medlemmene at de hadde prøvd å få til et samarbeid sentrum/venstre, det de kaller et helhjertet forsøk og som hadde feilet, og så måtte man gå til Høyre for å få til en løsning.

Det kan tyde på at det kommende medlemsmøtet i Arbeiderpartiet 26. september kan bli det egentlige offeret for et temmelig skittent spill i regi av personlige ønsker og kamp om posisjoner.

Hallstein Bast

Gruppeleder, MDG - Larvik

Kommentarer til denne saken