Gå til sidens hovedinnhold

Et stort skritt nærmere realisering av badstuflåte i Stavern

FLYT mottar en generøs pengegave fra Sparebankstiftelsen DNB.

– FLYT leverte en strålende, solid gjennomarbeidet og overbevisende søknad, og vi i Sparebankstiftelsen DNB vil gjerne bidra til å realisere dette flotte prosjektet, sier representantene fra Sparebankstiflelsen DNB, Rune Holmefjord og Jens Emanuel Borvik.

– Vi er hoppende glade for at Sparebankstiftelsen DNB valgte å gi oss en så avgjørende sum forteller styreleder i FLYT, Eira Bjørvik.

– Dette er begynnelsen på et eventyr. Vi vet at vi har lokalbefolkningen i ryggen og at mange gleder seg til å besøke badstuflåten.

Heier

Det var en gjeng full av virketrang og selvtillit som stilte opp for å motta gavesjekken fra Sparebankstiftelsen DNB sist fredag. Grunneier Forsvarsbygg var på plass, det samme var Stavern Vel som bidrar inn i prosjektet og iTec, et av flere lokale firmaer som ønsker å bidra til realisering av badstuflåten. FLYT-prosjektet vil være et unikt tilskudd til aktiviteten på Fredriksvern Verft og gjenoppta en århundrelang tradisjon for bading og badehus i området.

– Klart vi heier på det!, sier Astrid Dyve i Stavern Vel.

– Vi er veldig glade for at Stavern Vel og andre lokale sponsorer hiver seg på, forteller Kari-Lise Rørvik.

– Vi har opprettet en spleis og vi håper nå at beboerne i nærmiljøet og lokale firmaer kan bistå oss med å få de siste bitene på plass slik at vi får gjennomført den badstuen vi mener vil være aller best for Stavern.

Optimal beligenhet

Arkitekt Siri Lykke Kolstad påpeker at FLYT har store ambisjoner både for bade- og badstuaktiviteten, men også at konstruksjonen kan gi et nytt og spennende element i Staverns havneområde.

– At vi kan ha badstuflåten ved Galeien er helt optimalt, og vi er veldige takknemlige for at vi har fått til den løsningen i samarbeid med Forsvarsbygg. Her vil flåten få en rolig og lun beliggenhet, i tråd med den stemningen vi håper alle skal oppnå i badstua, sier hun.

Også Jens Emanuel Borvik i DNB gleder seg.

– Når jeg er fra Stavern selv, er det ekstra moro å kunne være med å bidra, sier Borvik som til daglig arbeider som eiendomsmegler hos DNB og som i dag representerer Sparebankstiftelsen DNB.

Neste skritt blir nå å ferdigstille tegninger og få søknader godkjent.

– Da har vi snart badstu for alle i Stavern og folk som vil besøke Stavern, sier en glad gjeng i FLYT.

Kommentarer til denne saken