Det har vært mye fram og tilbake rundt boligprosjektet i Reidar Teigens vei, like vest for Framhallen, de siste fem årene. I fjor ble det klart at den tidligere eieren hadde kastet inn håndkleet for godt etter å ha møtt mye motbør, blant annet på grunn av byggehøydene.

– Prosjektet har gått over så lang tid, med blant annet mange runder i kommunen, at prisstigning på både materialer og tjenester har økt så mye at det ikke lenger er økonomi i prosjektet. Nå har bankene sagt stopp, sa Michael Schmidt til Østlands-Posten i februar 2022.

I april i år kom nye eiere på banen i form av Barkåker-selskapet LKC Bolig AS.

– Vi har valgt et annet konsept enn det tidligere eier hadde. Jeg tror dette blir et flott og attraktivt område, uttalte Lennert Anton Kristoffersen, som er styreleder i selskapet, til ØP da oppkjøpet ble kjent.

Tre eiere – én vil selge

Men få måneder senere ligger området, eller rettere sagt deler av det, igjen ute for salg på Finn.no. På tomta er det planlagt sju eneboliger i rekke samt fem firemannsboliger.

Ifølge Kristoffersen ble annonsen lagt ut i sommer.

– Hybelhuset som står på eiendommen, er allerede solgt. Det som ligger ute for salg, er den delen hvor det er planlagt boliger i ulike størrelser.

Han forklarer at det til sammen er tre eiere bak prosjektet, og at én av disse har ønsket å legge det ut for salg.

Tøft marked

Salget av nye boliger er for tiden i fritt fall, og senest denne uka skrev E24 at salget hadde rast med 19 prosent i august.

– Situasjonen forverrer seg fra måned til måned. August pleier å være en god måned for salg av nye boliger, men vi har aldri tidligere målt lavere augustsalg enn i 2022 og nå i 2023, uttalte Lars Jacob Hiim, administrerende direktør i Boligprodusentene, til økonominettstedet torsdag.

Styreleder Kristoffersen i LKC Bolig legger ikke skjul på at utviklingen i nyboligsalget er hovedårsaken til at prosjektet deres nå ligger på Finn.no.

Prisen på den seks mål store tomta, som har adressen Reidar Teigens vei 12, er satt til 11,9 millioner kroner.

– I utgangspunktet tror vi jo at disse boligene lett vil la seg selge, men det er klart at i dagens marked er alt til salgs. Og får vi en sånn pris (11,9 millioner kroner, red.anm.) for tomta – da vil vi nok selge.

Tror de kommer til å bygge selv

– Er det situasjonen i markedet som helt konkret har fått dere til å vurdere et salg?

– Som sagt er det bare én av tre eiere som har ønsket dette, men ja, du kan nok si det sånn. Den ene eieren ønsker å komme seg ut av det, så da tester vi markedet. Men vi kommer ikke til å selge til enhver pris, understreker han.

Selv ser han det som mest sannsynlig at boligprosjektet, som er inne til omregulering hos kommunen, blir realisert av hans eget selskap.

– Med en gang vi har en endelig godkjenning, kommer vi til å legge boligene ut for salg. Dette er et prosjekt vi har stor tro på, og håpet er at det ikke er tomta, men selve boligene, som er ute på markedet om to måneders tid. Så fort vi har en endelig godkjenning på plass og det kommer kjøpere på banen, kommer vi til å starte byggingen, sier Lennert Kristoffersen.