* Navn: Erik Bryn Hesselberg.

* Født i Brevik i 1914, oppvokst i Larvik (Sveinsgate 14).

* Var fem år til sjøs etter endt skolegang (realskolen), og tok deretter styrmannseksamen i Sandefjord. Deretter ble det kunstutdannelse i Hamburg. Kunne ikke vende hjem til Norge da krigen brøt ut og ble dekoratør i Braunschweig.

* Hadde spionoppdrag for den norske motstandsbevegelse. Giftet seg med Liselotte (Liss) Güldner og fikk datteren Anne. Drev reklamefirmaet «Die Werbestube».

* Flyttet til Norge etter krigen, bodde i Lillehammer og Åsgårdsstrand, før Solbakken i Borre.

* Fikk forespørsel om å bli med på Kon-Tiki-ferden. Takket ja. Som den eneste om bord på flåten med styrmannseksamen ble han Kon-Tikis navigatør.

* Om bord tegnet, skrev og laget Hesselberg treskulpturer, og underholdt mannskapet med sang, gitarspill og eventyrlige historier.

* Etter flåteferden bygget han sin egen havseiler, «Tiki», og dro til Middelhavet. Levde elleve år om bord i båten ved Côte d'Azur, Korsika og Italia.

* Solgte båten og bodde en stund i USA, Tyskland og Sverige før han vendte tilbake til Larvik og barndomshjemmet (1969/70).

* Døde av hjerteinfarkt i Larvik i 1972, 58 år gammel, og ligger gravlagt i barndomsbyen.

* Erik Hesselberg fikk barna Caelou (f. 1958), datteren Susanna (f. 1967) og datteren Anne Karin Hesselberg med tre ulike kvinner. Sistnevnte bor i dag i Drøbak og har blant annet nylig arrangert en utstilling med farens malerier og besørget forordet til nyutgivelsen av «Kon-Tiki og jeg».