Inviterer til familiedag: – Jeg er bare en skøytegæren pappa

PERFEKT IS PÅ HULLVANN: Atle Marthinsen inviterer til skøytedag på Torpevannet søndag formiddag. Her fra Hullvann der han var sammen med kameraten Hauk Joar Rosvald (på bildet) lille nyttårsaften.

PERFEKT IS PÅ HULLVANN: Atle Marthinsen inviterer til skøytedag på Torpevannet søndag formiddag. Her fra Hullvann der han var sammen med kameraten Hauk Joar Rosvald (på bildet) lille nyttårsaften. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Atle Marthinsen melder om perfekte skøyteforhold på Torpevannet i Helgeroa, og inviterer til familiedag med grilling på søndag.

DEL

– Hadde vært stas om folk tok turen, sier Atle Marthinsen.

Han oppfordrer folk til å ta med noe grille, kanskje noe varmt å drikke og ikke minst skøyter og komme til Torpevannet i Helgeroa søndag formiddag.

– Finn fram det du har av gamle danse- og hockeyskøyter og bli med på isen. Jeg ordner grill og bål, og tar også med det jeg har av turskøyter. Har du skisko med rottefella BC binding, passer de på skøytene jeg har, sier han.

Skøyteinteressen blusset opp for en del år siden, da han fant et par turskøyter i kjelleren. Etter det ble han en «skøytegæren pappa» som har tatt mange turer med barna og lagt mange mil på isen bak seg. Senest lørdag nå i helgen var han på Goksjø i Sandefjord.

– Der var det veldig fine forhold og sikkert 150 mennesker. Man kan gå i flere mil, sier Atle, som er bosatt i Nevlunghavn.

Skøytebanen på Torget har han ennå ikke testet.

– Den blir for liten og trang for meg, som kan gå fem meter på et skjær, sier han.

Søndag håper han å se mange store og små på Torpevannet. Atle og datteren Oda har hadde en rekognoseringsrunde på 4,5 kilometer på isen fredag kveld.

– Isen er minimum 12 cm. Jeg kom ikke igjennom med isstaven min, så den bærer fint. Fint vær er det også meldt, avslutter han.

SJEKKET FORHOLDENE: Atle Marthinsen (t.v.) har tatt initiativet til familiedag på Torpevannet søndag formiddag. Her sammen med datteren Oda, da de sjekket forholdene på isen.

SJEKKET FORHOLDENE: Atle Marthinsen (t.v.) har tatt initiativet til familiedag på Torpevannet søndag formiddag. Her sammen med datteren Oda, da de sjekket forholdene på isen. Foto:

Artikkeltags