Gå til sidens hovedinnhold

– Fantastisk beskjed

Larvik kunstforening sammen med fotograf og journalist Kristian Bålsrød ønsker å hedre Larvik by i forbindelse med 350-årsjubileet 29 september 2021 med utstillingen «VÆR HER NÅ».

Utstillingen setter søkelyset på fellesskap, tilhørighet, engasjement og tilstedeværelse for samfunnet vårt, identitet og mangfold.

Prosjektet «VÆR HER NÅ» vil bestå av tre deler:

■ NÅR JEG BLIR ORDFØRER: En skoleoppgave i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken DKS, Erik Bringedal og alle kommunens 7. klassinger, der de vil få oppgaven å lage sitt eget politiske parti, velge seg ut sine kampsaker, og føle litt på å være ordfører for en dag.

■ Den flermediale utstillingen «VÆR HER NÅ». En utstilling i galleriet på Bølgen Kulturhus som vil stå under jubileumsuka og i ukene etter. En kombinasjon av fotografier fra Kristians tidligere prosjekter, kombinert med nye prosjekter spesielt rettet mot utstillingen.

■ NYE VI – En workshop for 8. klassetrinn i samarbeid med DKS, der Bålsrød søker å gi elevene i en skoleklasse muligheten til å se hvilke ting vi har felles, også med mennesker vi ikke tror vi har så mye felles med. At det finnes mange slags «vi» i Norge, i Larvik og i en skoleklasse. Og at en kan få til det utroligste hvis en finner på ting sammen med mennesker som har en litt annen kombinasjon av interesser og egenskaper enn en selv.

For å finansiere prosjektet valgte vi å søke Sparebankstiftelsen om støtte og fikk en fantastisk beskjed fra Marit Kaupang Klewe fra Sparebankstiftelsen DNB. 23 april at de hadde innvilget søknaden og Larvik kunstforening hadde fått tildelt 58.000 kroner til formidling og workshop av utstillingen. Det er en kjærkommen støtte for oss til dette prosjektet, og gjør alt så mye lettere.

Planleggingen av denne utstillingen startet allerede i 2019, og etter møter og støtte fra kommunen, planlegging og søknader gleder Larvik Kunstforening seg veldig til denne utstillingen.

Kommentarer til denne saken