(Nettavisen): Gunnar Halle er ferdig som trener for aldersbestemte norske landslag ved nyttår.

Det bekrefter den tidligere landslagsspilleren selv overfor Nettavisen tirsdag.

Halle har hatt ansvar for norske G15-, G16- og G17- og G19-landslag, i tillegg til J23 de siste åtte årene, men har nå fått beskjed om at han ikke får forlenget kontrakten sin.

LES OGSÅ: Ella Cathrine er nominert til gjev pris – se hele lista her!

– Skulle gjerne ha fortsatt

57-åringen fra Brunlanes, som nå er bosatt på Fjellhamar, legger ikke skjul på at han synes avgjørelsen og prosessen kunne vært gjort annerledes, men vegrer seg for å lange ut mot NFF.

– Kontrakten går ut, og da har de bestemt at de skal ha noen nye inn, sier Halle til Nettavisen.

– Slik jeg tolker deg, skulle du gjerne fortsatt i jobben?

– Jeg skulle gjerne fortsatt. Absolutt. Jeg trives med dette, men så har de bestemt at de vil ha en rotasjon i den stillingen.

Halle ønsker ikke å utdype hva han er misfornøyd med når det gjelder prosessen, men det er tydelig at han gjerne skulle jobbet som landslagstrener også i 2023.

NFF svarer

Toppfotballsjef Truls Dæhli bekrefter overfor Nettavisen at bakgrunnen for at Halle ikke får forlenget kontrakt, er at det skal være rotasjon i stillingen.

– Dette er tidsbestemte avtaler, og hele intensjonen er at du skal være inne her som landslagstrener i ... vi har ikke satt noen tydelig tidsbegrensning på det, for det handler litt om hvilke lag du følger og hvordan syklusen er. Det kan være seks, åtte eller ti år. Intensjonen er at du skal være her inne som landslagstrener og så gå ut igjen i klubb. Slik er systemet, sier Dæhli til Nettavisen.

– Så det er ingen misnøye med jobben Halle har gjort som landslagstrener?

– Nei, snarere tvert imot. Gunnar har vært en veldig god landslagstrener for oss og en veldig dedikert og flink fyr i det systemet. Det har ingenting med det å gjøre. Han har tatt flere lag til mesterskap, er veldig flink til å håndtere landslag, og jeg har egentlig bare gode ting å si om ham. Likevel må man et eller annet sted sette et punktum for at dette vekselbruket skal gå videre. Det er ikke en livstidsjobb, sier Dæhli.

NFF regner med å ha en erstatter klar om kort tid.

Les også

Kjører ti timer i uka til sin nye hobby: – Folk tror jo jeg har blitt litt gæren

På jobbjakt

Halle ser seg nå om etter en ny jobb innen fotballen.

– Hvilken rolle det blir, får vi se. Nå har jeg vært her i åtte år, og jeg synes det har vært interessant og utviklende å jobbe med de unge spillerne. Det har vært morsomt. Det er derfor jeg har holdt på så lenge med det òg, sier Halle.

Han har fått flere tilbud mens han har jobbet i NFF – blant annet om å bli assistent under Uwe Rösler, noe han har vært flere ganger tidligere.

Rösler er for tiden hovedtrener i den danske superligaklubben AGF i Århus.

– Underveis har det vært flere ganger at jeg har kunnet gå steder. Jeg har kunnet vært med Uwe flere steder og gått til andre klubber, men jeg har vært lojal. Så ville det vært interessant å komme seg ut i en klubb igjen nå, sier Halle.

Ettersom Haakon Lunov og Fram ikke ble enige om ny kontrakt, er Torstrand-klubben nå på jakt etter ny trener før comebacket i 2. divisjon. Overfor ØP avviser ikke Halle den tanken.

– Jeg er åpen for det meste, så får vi se hva som dukker opp og hva som passer inn. Jeg har fortsatt lyst til å være i fotballen, og er også åpen for ulike roller, sier mannen som altså også har lang fartstid som assistenttrener.

Om Halle nå føres opp på listen over aktuelle trenerkandidater i Fram, er foreløpig ikke kjent.

– Fram ønsker ikke å kommentere spesifikke navn. Vi gjennomfører en grundig prosess nå, hvor vi er i dialog med flere interessante trenere som treffer profilen styret har utarbeidet, sier Christian Holthe i fotballstyret.

Englandsproff

Gunnar Halle startet fotballkarrieren i Nesjar før han tok turen inn til byen og Larvik Turn. I 1985 gikk ferden videre til Lillestrøm, og etter fem sesonger der ventet et utenlandseventyr.

Klubber som Oldham, Leeds, Bradford og Wolverhampton nøt godt av Halles stabile backspill gjennom 90-tallet og inn på 00-tallet, og quiz-interesserte kan merke seg at han i august 1992 ble tidenes første norske målscorer i det som fra den sesongen har blitt hetende Premier League.

Halle fikk også med seg 64 A-landskamper, og var i «Drillo»s VM-tropp både i 1994 og 1998.