Så er den første brua på Farriseidet på plass

Over denne brua (midt i bildet) skal trafikken som skal bort til Farriskilen gå i framtiden.

Over denne brua (midt i bildet) skal trafikken som skal bort til Farriskilen gå i framtiden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Statens vegvesen og entreprenør Marthinsen & Duvholt skal bygge flere bruer på Farriseidet og over Hammerdalen i forbindelse med etterarbeidet etter ny E18. I helgen ble den første brua løftet på plass.

DEL

Brua som ble løftet på plass lørdag, og som ble arbeidet med søndag, har fått navet Farriseidet-nsbbru, og går over den nye jernbanetraseen rett øst for Farrisbrua.

Brua skal både lede anleggstrafikk ned til jernbanens beredskapsplass nede ved Farris, og den er starten på lokalveien bort til Farriskilen.

Entreprenøren benyttet togstansen mellom Larvik og Porsgrunn i helgen, som ble gjennomført på grunn av etterarbeid på den nye dobbeltsporede jernbanestrekningen i Porsgrunn og ved Vallermyrene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Her løftes den nye brua ved Farriseidet på plass.

Her løftes den nye brua ved Farriseidet på plass. Foto:

Hammerdalen bru

Det mest omfattende arbeidet som nå pågår, skjer imidlertid i Hammerdalen, der arbeidet med søyler til den fire felts brede Hammerdalen bru er i gang.

– Ny Hammerdalen bru jobbes det kontinuerlig med. Flere fundament er allerede støpt, og støp av søyler er startet. Stillasene man nå ser her er for å få armert og støpt søylene. Disse stillasene vil demonteres etter hvert som søylene blir ferdig støpt og avforskalet, fortalte Grethe Bodholt, prosjektleder hos Statens vegvesen, til ØP sist uke.

Skissen viser de nye vei/bru-systemet ved Farriseidet. Brua over jernbane, som blir montert til helgen, er ved den røde sirkelen. Hammerdalen bru sees midt på skissen. Foto: Statens vegvesen

Skissen viser de nye vei/bru-systemet ved Farriseidet. Brua over jernbane, som blir montert til helgen, er ved den røde sirkelen. Hammerdalen bru sees midt på skissen. Foto: Statens vegvesen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.