Gasset på for å komme raskt på toalettet - så møtte han på UP

TRAVELT: Bilisten hadde det travelt da han kjørte i Bottenveien, fordi han måtte på toalettet. Men i Bottenveien sto UP...

TRAVELT: Bilisten hadde det travelt da han kjørte i Bottenveien, fordi han måtte på toalettet. Men i Bottenveien sto UP... Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En Sandefjord-mann i 20-årene hadde det travelt med å komme fram da han kjørte inn i 60-sonen på Bottenveien: Han måtte på toalettet – og det raskt. Men i Bottenveien sto UP og kontrollerte hvor fort bilene kjørte ...

DEL

(Sandefjords Blad) – Jeg var på vei hjem fra frisørtime, og hadde fulgt fartsgrensene fram til Bottenveien. Jeg glemte meg et øyeblikk, fordi jeg måtte raskt hjem og gå på toalettet. Jeg speedet på i to til fire sekunder, forklarte mannen i Sandefjord tingrett.

Han så 60-skiltet, og deretter så han UP, som vinket ham inn til siden. Politiet målte ham til 109 km/t i 60-sonen på Bottenveien, og førerkortet ble beslaglagt. Det skjedde i januar 2018.

– Fort gjort å glemme, sa siktede

– Det var god sikt på veien, og ingen møtende biltrafikk. Det var heller ingen fotgjengere eller syklister. Men jeg innrømmer at det var uaktsomt å kjøre over fartsgrensen. Det er fort gjort å glemme, sa mannen til dommeren i Sandefjord tingrett.

Mannen, som aldri er straffet tidligere, svarte «skyldig» i siktelsen.

Påtalemyndigheten foreslo at mannen burde dømmes til 18 dagers fengsel, som skulle gjøres betinget med en prøvetid på to år, samt en bot på 12.000 kroner. Videre burde mannen miste førerkortet i 15 måneder framover, og ta førerprøven på nytt før han får tilbake førerkortet.

– Jeg er avhengig av bilen til jobben

– Jeg er veldig avhengig av bil fram og tilbake til jobb. Derfor ønsker jeg kortere tapstid av førerkortet, sa mannen til dommeren.

Retten skriver i dommen at 12.000 kroner syntes å være en passende bot, men senket straffen til 15 dagers betinget fengsel – med en prøvetid på to år.

Retten skriver videre i dommen at når man blir tatt i 109 km/t i 60-sone, vil man miste førerkortet mellom 12–16 måneder. Har man opp til fire prikker i førerkortet fra før, skal tapsperioden forlenges med tre måneder. Og sandefjordingen hadde fire prikker i førerkortet. Derfor dømte retten ham til å miste førerkortet i 15 måneder framover, med full, ny førerprøve når han får det tilbake.

Vedtok dommen på stedet

– At han vil ha vanskeligheter med å komme seg til og fra jobb er en normal konsekvens av tapstid, og er ikke ansett som en uforholdsmessig konsekvens, skriver retten i dommen.

Sandefjord-mannen valgte å vedta dommen på stedet.

Artikkeltags