Gå til sidens hovedinnhold

Fasteaksjonen 2021

Vet du for eksempel hvor mye vann du bruker på å vaske hendene, eller hvor mye du bruker på en dusj? Har du tenkt gjennom hva vi bruker vann på i løpet av en dag?

Vi kan være med å forandre, for andre, ved å engasjere oss. Tradisjon tro går Fasteaksjonen av stabelen i hele Norge uka før påske. I år, som i fjor, blir det en digital aksjon her i Larvik hvor pengene går til Kirkens Nødhjelps arbeid. Organisasjonen er en av våre største aktører innenfor å verne om skaperverket og å kjempe for rettferdighet.

Aldri før har denne aksjonen vært viktigere. I dag lever 785 millioner mennesker uten tilgang på rent vann. Rent vann er en nøkkel til liv, helse, likestilling, fred og katastrofeberedskap. En global pandemi krever global handlekraft og solidaritet fordi vi sammen kan forandre, for andre. Vi kan være med på å gi mange mennesker håp om rent vann og forandring. Et av FNs bærekraftsmål går nettopp på at alle i verden skal ha tilgang til rent vann og grunnleggende sanitærforhold innen 2030.

Rundt om i Larvik gjør menighetene mye forskjellig for å samle inn penger til Fasteaksjonen og for å engasjere. Blant annet er det opprettet lokale Spleis- og Facebook-innsamlinger, sendt ut aktivitetsbingo til konfirmanter, forslag til familieaktiviteter og utfordringer om å isbade til inntekt for aksjonen. For å finne ut hva som skjer der du bor og for å finne innsamlingene kan du sjekke din menighet sin facebook-side og nettside.

Mandag 22. mars er verdens vanndag. Vi i Larviks menigheter utfordrer alle dere til å bruke denne dagen til å bli med på å forandre, for andre. For bare 250,- får ett menneske varig tilgang på vann!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.