Den første lørdagsturen var fylt til randen, mens den ene konkurrenten ligger til land

Det var tettpakket på bildekket til Oslofjord lørdag formiddag.

Det var tettpakket på bildekket til Oslofjord lørdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter å ha ligget til land siden lille julaften er Fjord Lines «Oslofjord» nå tilbake. Årets første lørdagstur var fylt til randen, mens den blå og hvite konkurrenten går for halv maskin noen dager lenger enn planlagt.

DEL

(Sandefjords Blad) Etter å ha ligget til land i over én måned var Fjord Lines «Oslofjord» tilbake i full drift fra fredag. Det hadde ikke gått folk hus forbi.

Samtidig har konkurrenten Color Line hatt én av de to båtene sine i dock gjennom januar. Nå i slutten av januar er det «Bohus" som gjennomgår vedlikehold, som har tatt noen dager lenger enn planlagt. Så denne helgen går det kun fire daglige avganger til Sverige.

Kansellerte avganger: På sine hjemmesider opplyser Color Line at to daglige avganger er kansellert denne helgen. Bohus er tilbake i drift fra og med tirsdag.

Kansellerte avganger: På sine hjemmesider opplyser Color Line at to daglige avganger er kansellert denne helgen. Bohus er tilbake i drift fra og med tirsdag. Foto:

Bildekket på «Oslofjord" var stappfullt ta ferjen la fra kai i Sandefjord. Alle de reisende hadde fått melding om å møte opp tidlig for å sørge for at de kom med på reisen.

Populær avgang

– Det var en veldig full morgenavgang, men lørdag er en populær avgang, så det er ikke unormalt. Folk har en tendens til å komme tett på avgang, så vi ber folk være ute i god tid. Men dersom man ikke har billett, kan man risikere ikke å få plass, sier konserndirektør Rickard Ternblom.

MS OSLOFJORD: Er nå tilbake i drift etter å vært ute siden lille julaften.

MS OSLOFJORD: Er nå tilbake i drift etter å vært ute siden lille julaften. Foto:

KONSERNSJEF: Rickard Ternblom sier han er glad for at "Oslofjord" er tilbake i drift.

KONSERNSJEF: Rickard Ternblom sier han er glad for at "Oslofjord" er tilbake i drift. Foto:

Han er veldig glad for at de er tilbake i full og god vigør, og sier at passasjerene vil merke en klar forskjell på ferjen nå etter restaurasjonen.

– Det er har vært justeringer i butikken, og vi har laget en «last minute shop», i tillegg til en del tekniske forbedringer i maskinrommet. Vi regner selvfølgelig med at dette vil gi oss et løft, og vi regner med å fortsette å vokse i Sandefjord, sier han.

LES OGSÅ: Nå skal Fjord Line frakte flere lastebiler

Økt trafikk også på de andre avgangene

Color Line har planlagte verftsopphold for sine ferjer hvert år i januar. Color Viking var ute av vanlig drift de to første ukene, og nå er det Bohus som blir vedlikeholdt. Erik Karlsen, salgs- og markedssjef for Color Line i Sandefjord, forteller at det har tatt noen dager lenger enn planlagt.

LES OGSÅ: Nå vet Color Line hvem som skal bygge nye «Color Hybrid»

– Vi merker økt trafikk på Color Viking som nå går alene, men januar er en rolig måned, så det er ikke noe stort problem, sier han.

Karlsen sier at stort sett får de plass til alle som vil være med.

– Men vi gleder oss til å få Bohus tilbake, understreker han.

Tirsdag er går alle ferjeavgangene, både til Color Line og Fjord Line, som normalt igjen.

Artikkeltags