iFokus, iVekst og Sammen For Livet har tradisjon for å gi julegaver til veldedige organisasjoner og gode formål både i Norge og i utlandet. De ansatte ved giverbedriftene kan være med å nominere potensielle mottakere, og en jury tar til slutt den endelige avgjørelsen. Elleve svært gode forslag kom inn og ble vurdert, men det var altså Enestående familier som trakk det lengste strået denne jula.

– Strammes inn over alt

I år var det altså IOGT Enestående familier som kunne glede seg over en særdeles kjærkommen gave. Anne Andersen, daglig leder iVekst, hadde æren av å overrekke sjekken til Kristine Heum som er leder i IOGT Enestående Familier i Larvik. Overrekkelsen skjedde i kantina til iFokus på Elveveien tidlig torsdag ettermiddag.

– Jeg ble helt satt ut. Jeg visste ikke at vi var nominert en gang. Først ble jeg litt forfjamset da jeg hørte vi skulle få en pengegave, men jeg ble raskt kjempeglad. På lik linje med andre i samfunnet trenger vi absolutt penger, for det strammes inn over alt. Dette kommer utrolig godt med, og nå kan vi gjennomføre flere av aktivitetene som familiene våre ønsker seg, sier en blid og takknemlig Kristine Heum.

Enestående familier er et aktivitetstilbud til voksne som ofte er alene med barn, eller av en eller annen grunn opplever seg litt alene i foreldrerollen. Enestående familier tilbyr arenaer der familier kan møtes. Foreldre kan møte andre foreldre i alle aldersgrupper, og i mange ulike livssituasjoner.

– Er behov for oss

På arrangementene tilbys det ulike aktiviteter, og aktivitetene er godt besøkt. Aktivitetene som arrangeres er lavterskeltilbud og har stor grad av variasjon. Alle aktiviteter er enten gratis eller et lite beløp eller frivillig beløp innenfor hva den enkelte har råd til å betale. IOGT er arrangør og arrangementene er alkoholfrie. Det er og mulighet å melde seg på en uke/langhelg på campingplass eller annet i ferier.

Denne organisasjonen ble altså valgt ut til å motta årets julegave, selv om juryen påpeker at det var mange andre gode kandidater.

– Enestående familier har et tilbud til både voksne og barn og vi likte spesielt godt det at det er samlinger der både voksne og barn kan treffes og delta på aktiviteter. De har et variert og bra tilbud til familier i Larvik, og det er mange aktiviteter familiene kan velge å være med på. Det er mange som benytter seg av tilbudet. Tilbudet har fokus på inkludering og det er en rimelig pris for å delta, forteller Anne Andersen.

LES OGSÅ: Her får du et vindu mot universet: – Glade for å støtte et slikt prosjekt

Kristine Heum påpeker altså at pengene kommer svært godt med, og at hun synes det er fint at jobben som gjøres blir satt pris på.

– Denne pengegaven viser at vi blir lagt merke til, og ikke minst at det er behov for oss. Påmeldingslistene våre blir stadig lengre. Det er godt at vi kan gjøre en forskjell for mange familier, avslutter hun.

Tidligere mottakere av pengegaven:

iFokus, iVekst og Sammen For Livet har gitt julegaver siden 2012. Her er de tidligere mottakerne av pengegaven;

  • 2012 Barnehjemmet My Home i Sierra Leone
  • 2013 Gurvika feriesenter for funksjonshemmede
  • 2014 Malawi Friends
  • 2015: Larvik Røde Kors
  • 2016: Åsta Karoline Foreningen
  • 2017: Larvik Kameratklubb
  • 2018: iCare – Blindeforbundets internasjonale virksomhet
  • 2019: Larvik Turn HU som organiserer trening og Håndball for utviklingshemmede, og Frelsesarmeens Gatefotball
  • 2020: Frelsesarmeen delte ut 150 gavekort à kr 1000,-til personer/familier ekstra rammet i koronasituasjonen.
  • 2021: Rocket-Man – et prosjekt i regi av Eidanger IL for ungdom fra 13–18 år som står i fare for å falle utenfor fellesskapet.