Gå til sidens hovedinnhold

Fikk ros i finalen selv om det ikke ble pris i år

Lørdag deltok over 500 barn og ungdommer i skandinavisk finale i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse. Champion Hill fra Mesterfjellet skole høstet skryt for sin innsats, selv om det ikke ble noen priser i år.

Over 500 barn og unge fordelt på 38 lag over hele Skandinavia har deltatt denne høsten, og Champion Hill var ett av 20 norske lag som representerte i finalen. Gjennom sitt forskningsprosjekt har Champion Hill funnet ut at mange faller fra i organisert idrett i alderen 12 til 20 år, og at slike tilbud også kan være for dyre for flere familier. Larvik-laget sin løsning på dette er en digital møteplass hvor de unge selv kan opprette aktiviteter og arrangementer, helt gratis og på et medium de er kjent med.

– Med en inkluderende digital møteplass som sin løsning, går Champion Hill fra Mesterfjellet skole foran som et godt eksempel som lovende problemløsere. Det er med denne typen innsats, glød og læringsvilje at vi kan bidra til å løse verdens helseutfordringer. Disse egenskapene kjennetegner de talentene vi stolt kan kalle for morgendagens helter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens helter.

Laget fra Larvik besto av tre jenter og syv gutter i alderen 13 til 15 år og kunne dra hjem med hodet hevet som verdige finalister. Selv om årets finale måtte holdes digitalt på grunn av korona-pandemien sto ikke på engasjementet, og Mesterfjellet-elevene imponerte juryen med både robotkjøring og forskning.

– Under årets finale har vi sett mange innovative og bærekraftige løsninger fra lag som Champion Hill. Til tross for digital finale i år er det en fryd å se så mange talenter samlet digitalt for å dele sin kunnskap. Jeg er helt sikker på at vi i dag har vært vitne til noen av fremtidens forskere og programmerere, sier Silje Kumeus, konseptleder fra FIRST Scandinavia.

Etter finalerundene var det til slutt Robo-Sapiens fra Billund i Danmark som kunne smykke seg med tittelen som årets Champions av FIRST LEGO League. Laget får dermed muligheten til å representere Skandinavia i den globale finalen som avholdes i USA til neste år.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.