FK Larvik trekker laget

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

Klubben har gitt beskjed til Norges Fotballforbund og blir erstattet av Haugar som har takket ja til å overta plassen til FK-laget.

- Dette er vemodig. Nå arbeider vi med å informere våre samarbeidspartnere og er opptatt av å gjøre dette på en ryddig måte, sier styreleder Ståle Landmark.

Han synes det er merkelig at så få spillere har vist interesse for å satse og bedyrer at de har letet godt etter nye spillere til klubben.

Laget endte på 8.plass i fjorårets sesong og siden da så har de mistet flere spillere som enten har lagt opp, flyttet på grunn av studier eller trappet ned i andre klubber.

– Det er et faktum at vi har tatt beslutningen om å trekke laget og det har det vært enighet om. Vi ga forbundet beskjed på fredag og arbeider nå med å informere alle våre samarbeidspartnere. Vi vil ha en ryddig prosess på dette, sier styreleder Ståle Landmark.

Fra kretshold får ØP bekreftet av leder Ole Petter Tufte at de har mottatt meldingen fra FK Larvik. – Dette er ikke spesielt gøy, men vi må se på fakta vi har foran oss, og det er at vi ikke har nok spillere til å begynne sesongen. Vi har hatt en del avgang av spillere og ikke fått nok ny rekruttering. Det virker som distriktet er tomt for spillere som vil satse. Vi har sett på det som en oppgave å holde klubben på beina til de som vil satse, og når det ikke er interesse lenger så er det ryddigst å trekke seg og begynne å tenke nye tanker, sier styrelederen. Har dere lett godt nok etter spillere? – Ja, det har vi gjort mener jeg. Det vi ikke har gjort er å drive økonomisk eventyrspill. Å kjøpe spillere er ikke vår måte, vi skulle være et tilbud til de som vil satse i Vestfold og Grenland, sier Landmark som også har tanker om hvordan de taper spillere. – Det er i de store byene med større studietilbud hvor toppfotballen lever på kvinnesiden og det taper vi til. Damefotball er ikke pengeidrett og mange kvinner satser på høyere utdanning. Hvordan kunne laget gå fra Toppserie-spill til oppløsning på kun to sesonger? – Siden 1997 har vi hatt en grunnstamme av spillere fra en solid årgang fra Halsen og Nanset, men de er over 30 nå og vi har registrert i senere tid at det ikke er unge jenter i det samme sjiktet hos oss. Et og annet talent ja, men ikke mange nok, sier Landmark. Han sier det nå er et endelig punktum for divisjonsspill, men at klubben som organisasjon ikke blir lagt ned helt enda. – Vi i styret vil forsøke å bidra til positiv utvikling på jentesiden, sier Landmark som sikter til at de har ressurser å bidra med takket være god økonomisk håndtering i klubben. – Dette er vemodig og det synes alle involverte i klubben, men vi ser at sånn er situasjonen og da er det riktig å trekke seg som nevnt. FK Larvik har vært fire sesonger på øverste nivå, i toppserien i Norge. De rykket senest ned i 2008 og ble i fjor nummer åtte i 1. divisjon. Nå er det altså slutt for Vestfolds flaggskip innen damefotballen.

Artikkeltags