Gå til sidens hovedinnhold

Flat smittetrend i Norge - 454 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 454 koronasmittede i Norge. Det er 213 færre enn dagen før og 371 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til fredag registrert 57.736 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.944 nye smittetilfeller i Norge. I alt var 3,1 million tester gjennomført her i landet fram til torsdag.

Smittetrenden er stigende i 52 kommuner, blant dem Oslo, Bergen, Kristiansand, Tromsø, Sandnes og Molde. Likevel er trenden totalt sett i Norge akkurat nå flat, viser VGs oversikt.

– Ser vi de siste dagene under ett kan det se ut som at trenden er i ferd med å flate ut, men dette går opp og ned hver dag, så vi må se på ukesnittene etter hvert, sa assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad onsdag

Han mener situasjonen i Norge er ustabil fordi smittenivået er høyt i store deler av landet. Dermed er faren høy for at smitten sprer seg fra miljø til miljø. Når smittetallene er høye, er også mørketallene høye

164 koronapasienter var torsdag innlagt på sykehus. Det var åtte flere enn dagen før.

Til sammen er 511 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,6 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.

Les også

Tipsene strømmet på – nå har ØP vært ute og sjekket: – De klarer jo ikke engang å holde meter'n

Kommentarer til denne saken