Gå til sidens hovedinnhold

Flere debutanter tar plass i «familiens» partytelt: – Man flyr fra telt til telt, og er sammen hele tiden

Artikkelen er over 2 år gammel

22 skyttere fra Styrvoll Skytterlag er samlet for å delta på Landsskytterstevnet, men vel så viktig er det sosiale.

– Det er veldig moro. Vi er kjempemange som camper sammen, sier Martin Bergan (15).

– Det er mye å finne på når man ikke skyter. Bade, hoppe på trampoline og alt mulig egentlig, sier Gustav Halvorsen (18).

Sammen med Ole Henrik Skaug (16) deltar de på Landsskytterstevnet for første gang, som i år er satt til Evje i Aust-Agder. Guttene fra Styrvoll Skytterlag sitter på Odden Camping ikke langt fra arenaen, inne i et stort, gult partytelt skytterlaget har investert i for anledningen.

 

– Familieidrett

Til sammen er det 22 skyttere fra Styrvoll som har tatt turen i år.

– Mange har med foreldre og besteforeldre, så vi er en god gjeng. Ca 50 personer som bor her på campingplassen. Vi er som stor familie mens vi er her. Man flyr fra telt til telt, og er sammen hele tiden. Jeg pleier å si at jeg har to familier. Den vanlig familien min og skytterfamilien. Det er veldig sosialt, sier Line Camilla Næss, leder i Styrvoll Skytterlag.

– Hele min familie er med. Det er bare jeg som skyter, men mamma, pappa, broren min og jeg bor i en campingvogn der borte, sier Gustav og peker på en campingvogn like bortenfor. Også Martin og Ole Henrik reiser sammen med familiene sine.

– Det er en veldig fin familieidrett. Vi har familier her hvor alle skyter. Både foreldre og barna, det er en sport som favner hele familien, for alle kan konkurrere, sier Line Camilla Næss.

Små marginer

Både Martin og Ole Henrik er i gang med feltskytingen, men baneskyting starter ikke før tirsdag for juniorskytterne. Gustav er eldre junior og skal skyte bane på onsdag. Men skytter fra Styrvoll med aller størst ambisjoner er Hans Kristian Wear, skytterkongen fra 2012. Inger Hustuft Aadne er også en som kan gjøre det bra. Styrvoll-skytteren ble prinsesse for 30 år siden, og var også på forårets prinsesselag, men havnet riktignok på en 9. plass sammenlagt i fjor.

– Hans Kristian sikter seg inn på en kongetittel, som han gjør hvert år. Han ligger godt an ute i feltrunden sin nå også. Inger er også en å følge med på, sier Line Camilla Næss.

LES OGSÅ: Ingen full klaff for Inger og Irene i det siste prinsesselaget: – Veldig synd at det forsvinner

Om juniorskytterne har hun følgende å si:

– Juniorskyting krevende klasse. Det er mange ungdomsskyttere som kan gjøre det veldig godt, og det er snakk om små marginer i skyting, og det er vanskelig å forutse hvem som går videre. Det er ekstra spesielt på Landsskytterstevnet fordi det er så mye rundt som kan spille inn. Det skjer mye, mange som ser på, og et helt annet trykk en det man vanligvis har på seg som skytter. Det er ekstra spenning som kan få utslag på skytingen, sier Line Camilla Næss.

Men enn så lenge har ikke de tre ferske deltakerne ikke kjent så mye på nervøsiteten.

– Jeg er egentlig ikke så nervøs, sier Ole Henrik.

– Ikke jeg heller, men kan hende man merker det før baneskytingen. Jeg kjente det litt på pulsen da jeg kom å banen i sted, sier Martin.

Her er en oversikt over baneskytingen til Styrvoll-skytterne. Skytingen er det mulig å følge på Landsskytterstevnets egne hjemmesider. NRK sender live fra tirsdag.

Baneskyting

5. august

Kl. 09.45 Ingebjørg Nakjem, rekrutt

Kl. 10.20: Audun Hellenes, klasse 4

Kl. 11.30: Inger Hustuft Aadne, klasse 4

Kl. 13.20: Theodor Gjerden, rekrutt

Kl. 13.55: Anne Marte Steinholt, rekrutt

Kl. 14.30: Åsmund Nakjem, rekrutt

Kl. 14.30: Jonas Rambo, rekrutt

Kl. 14.30: Line Camilla Næss, klasse 4

6. august

Kl. 14.15; Ole Jørgen Solli, klasse 5

Kl. 15.10 Ole Henrik Skaug, junior

Kl. 15.25: Bjørn Vore, klasse 5

Kl. 17.50: Martin Bergan, junior

Kl. 20.15: Hans Kristian Wear, klasse 5

7. august

Kl. 09.45: Gustav Halvorsen, eldre junior

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.