– Det er ledelsen ved Grand Hotell som har tatt kontakt med oss. Årsaken er at de har gjester som de ikke ønsker å ha der, sier operasjonsleder Erik Gunnerød ved Sør-Øst politidistrikt til ØP klokken 17.

Han forteller at det er «tre-fire stykker» som er ønsket fjernet fra hotellet. Personene skal ifølge Gunnerød være kjent for politiet fra før.

Nederst i saken kan du se hva etterforskningsledelsen ved Larvik politistasjon sier om saken dagen etter hendelsen.

Gjester og ansatte gjorde observasjoner

– Dreier det seg om betalende gjester, eller er det mennesker som i utgangspunktet ikke har noe der å gjøre?

– Det er gjester som har leid rom på stedet, men som har drevet med aktiviteter som hotellet ikke synes noe særlig om.

– Kan du utdype?

– Det er snakk om at de muligens har brukt narkotika inne på hotellet. Ansatte og gjester har observert ting som har gjort at man har valgt å tilkalle politiet.

Hotelldirektør: – Ting som ikke hører hjemme på et hotell

ØP har vært i kontakt med hotelldirektør Andreas Nilsson, som bekrefter den informasjonen som kommer fra politiet.

– Både vårt personale og flere gjester gjorde meg oppmerksom på at de hadde sett ting som ikke hører hjemme på et hotell. Ut over det ønsker jeg ikke å si om dette, sier Nilsson.

Ifølge operasjonsleder Gunnerød fikk politiet raskt kontroll på de uønskede gjestene. Det skal ikke være snakk om store mengder narkotika.

– Alt har foregått uten dramatikk. Vi har kontroll på situasjonen, og så får vi se hva som kommer ut av dette og om det er grunnlag for pågripelse eller ikke. De blir nok uansett bortvist, men det er opp til juristen å avgjøre om de også skal pågripes.

Tre patruljer

Han forteller at politiet først ble kontaktet av Larvik-hotellet torsdag formiddag, men at de da av kapasitetsårsaker ikke hadde anledning til å rykke ut til stedet.

– Så ble vi tilkalt igjen klokken 15.10 i ettermiddag, og da ble det sendt ut tre patruljer.

– Tre politibiler utenfor Grand Hotell kan jo framstå litt dramatisk for folk som passerer forbi. Er det noen grunn til at så mange rykket ut?

– Jo flere vi er, jo sikrere er det. Ikke bare for oss og gjerningspersonene, men også for en eventuell tredjeperson dersom noen skulle finne på noe som kan gå ut over sikkerheten. Men i dette tilfellet har altså alt gått pent og rolig for seg, sier Gunnerød.

Innrømmet skyld

Dagen etter at tre politipatruljer rykket ut til Grand Hotell på Storgata, holder politiet og ledelsen ved hotellet fremdeles kortene tett til brystet.

Det politiet kan bekrefte, er at det er snakk om fire personer, to menn og to kvinner, og at de rykket ut på grunn av mistanke om bruk og omsetning av narkotika.

Leder for etterforskningsseksjonen ved Larvik politistasjon, Tommy Østland, vil ikke si noe mer om hvordan gjestene ved hotellet ble lagt merke til.

– Det ble funnet noe amfetamin og hasj. En av disse personene har innrømmet at det var hans. Det ble ransaket hjemme hos vedkommende, der det ble gjort beslag, sier Østland om torsdagens hendelse.

– Er det snakk om store mengder?

– Ikke store mengder, men det man kan anslå er at det er mer enn til eget bruk, sier krimsjefen.

Han vet ikke hvorfor politiet brukte store ressurser når de først rykket ut, men viser til operasjonssentralens svar torsdag. De sa at dette hadde med tilgjengelige ressurser å gjøre.

Ingen ble pågrepet etter hendelsen.