SISTE: I 16-tiden kom strømmen tilbake for alle de berørte kundene.

Ifølge strømstans-kartet var rundt 6.000 husstander i Larvik rammet på det verste. Ut fra kartet så det ikke ut til at Stavern er rammet, slik ØP først skrev.

Vet grunnen

Kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Lede sa at de var på saken.

– Det er et stort avbrudd som rammer store deler av Larvik sentrum, området vestover mot Langangen og nordover langs Farris, sa han.

Grunnen til strømbruddet var at transformatoren på Bergeløkka har falt ut.

– Vi gjør alt vi kan for å gjenopprette så fort som mulig, sa Omnes.

Legevakta i Larvik blant de berørte

Som følge av strømstansen har Larvik legevakt nå tekniske utfordringer. Telefonsentralen og journalsystemene deres er nede, og som følge av dette må alt gjøres manuelt.

Legevakten har satt opp en nødlinje som gjør det mulig å komme gjennom på telefon, men det kan resultere i lang ventetid både på telefon og ved oppmøte.

Det oppfordres derfor kun til å kontakte legevakten med problemstillinger som ikke kan vente, fram til strømmen er tilbake.

Finnes reserveløsninger

Hvis de ikke hadde fått transformatoren opp å gå, finnes det reserveløsninger. Men det er ikke det første som blir tatt i bruk.

– Vi vil først forsøke å få koblet inn igjen transformatoren. Dersom det ikke går vil vi iverksette omkoblinger i nettet. Det vil i så tilfelle ta noe tid å gjennomføre, så førsteprioritet er å gjenopprette forsyningen på ordinært vis, opplyste Omnes.

I 14.45-tiden hadde antallet berørte kunder sunket til rundt 3.600.

– Hvorfor får ikke alle strømmen tilbake på en gang, hvis det er én berørt transformator?

– Trafoen som har falt ut er en hovedtrafo som forsyner hele det berørte området. Når vi nå kopler om tar vi i bruk en rekke forbindelser som må koples inn i tur og orden, forklarte Omnes.

Litt over klokken 15.30 er det rundt 1.100 berørte kunder av strømstansen, og rundt 15.50 har det sunket til rundt 500. Og ved 16-tiden hadde altså strømmen kommet tilbake for alle.