Brukte håndballarmen til bøssa

Tv-aksjonen: Fra venstre; Mathias Duvholt Hansen, Mats Hovseth, Bo Elliot Tenvik, Oliver Johansen, Henrik Jacobsen, Noah Hansen Klock, Erlend Walderhaug, Adam Tenvik Bergli, Sondre Jølberg, Jacob Kristensen, Ulrik Hellenes Walin, Mathias Holm Tutvedt, Mantas Kvedaravicius og Mats Marthinsen.  Foto: Elisabeth Løsnæs

Tv-aksjonen: Fra venstre; Mathias Duvholt Hansen, Mats Hovseth, Bo Elliot Tenvik, Oliver Johansen, Henrik Jacobsen, Noah Hansen Klock, Erlend Walderhaug, Adam Tenvik Bergli, Sondre Jølberg, Jacob Kristensen, Ulrik Hellenes Walin, Mathias Holm Tutvedt, Mantas Kvedaravicius og Mats Marthinsen. Foto: Elisabeth Løsnæs

Artikkelen er over 3 år gammel

Hele håndballaget til Larvik Turn G13 stilte opp for å samle inn penger til Tv-aksjonen

DEL

Da klokken hadde passert midnatt, var det innsamlede beløpet fra årets TV-aksjon oppe i 219,8 millioner kroner. Helt overveldende, sier Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

Les også: 219,8 millioner til årets TV-aksjon

I Larvik var blant annet en gjeng med unge håndballspillere i sving for å hjelpe til.

Utstyrt med bøsser og varme klær tok G13 fatt på dagens andre arbeidsoppgave – innsamling til Tv-aksjonen.

Tidligere på dagen hadde de gjort den første jobben, slått Konnerud i Farrishallen i helgens seriekamp.

Gjøre noe for andre

– Det ble selvfølgelig seier, konstaterer Mats Marthinsen, mens den andre Mats-en, Mats Hovseth kan fortelle at seieren i tillegg var stor.

Men da drakta var lagt bort og håndballene hadde fått hvile noen timer, samlet de seg på Nanset skole for å gå med bøsser på Nanset og Hovland.

– Vi gjør masse sosialt, forteller lagets trener, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Innsats

Søndag var det tid for å gjøre en innsats for andre også, ikke bare legge ned innsats på trening og i kamper.

– Vi er mest opptatt av oss selv i det daglige, men så er det også rom for å gjøre noe for andre, sier lagets trener, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

De unge håndballspillerne på LT samlet seg på Nanset skole for å få utdelt bøsser i går ettermiddag. Der var det kø for å komme seg ut på rutene i området.

Røde Kors

Pengene som Turn-guttene, og alle de andre som søndag bar bøsser og samlet inn penger, gikk til Røde Kors.

– Det går til barn i krig, forteller Mats Hofseth.

Pengene som organisasjonen får inn går til sivile som har det vanskelig på grunn av krig og konflikt i landet de bor i. For pengene skal mer enn to millioner mennesker få helt nødvendig helsehjelp, noe som vil redde liv, skriver TV-aksjonen på sin nettside.

Støtte ute og hjemme

Konkrete tiltak som hjelp til å bygge opp vann- og sanitæranlegg i krigsherjede Syria og penger til å sende flere kirurger til Sør-Sudan for å opererer krigsskadde, er blant prosjektene som pengene skal gå til.

Prosjektene som TV-aksjonen støtter, er i både Syria, Libanon, Myanmar, Afghanistan, Guatemala, Honduras og El Salvador.

I tillegg skal midler fra TV-aksjonen gå til forebyggende arbeid her hjemme i Norge ved støtte til oppsporing av savnede personer, helsehjelp for papirløse asylsøkere og flyktninger, flyktningguider og midler til meningsfulle tiltak på asylmottak.

Fikk vafler og penger

Da Mats Hovseth og Mats Marthinsen fra håndballaget la ut på sin innsamlingstur i nærområdet på Nanset i går, fikk de ikke bare penger, men også vafler.

Lindis Brekke Christensen på Nanset feiret bursdagen sin, og da datteren Karin Brekke-Christensen la penger i bøssa, fikk både bøssebærere og undertegnede vafler.

Tusen takk for bidraget!

Artikkeltags