Har skaffet akuttplasser for flyktninger

Flyktninger: Ved akutt behov kan kommunen innlosjere 32 flyktninger på Presteløkka i Stavern. Arkivfoto: Truls Lian

Flyktninger: Ved akutt behov kan kommunen innlosjere 32 flyktninger på Presteløkka i Stavern. Arkivfoto: Truls Lian

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Larvik kommune kan huse 32 flyktninger på Presteløkka ved et akutt behov. De lanserer også Larvik sykehus som et sted å huse flyktninger.

DEL

Den stadige økende flyktningstrømmen til Europa, og Norge, har ført til at Fylkesmannen i Vestfold har bedt flere kommuner i Vestfold om å melde fra om hvor mange akuttplasser de har til å håndtere flyktninger. Over fire millioner mennesker har flyktet fra Syria, og nesten det dobbelte er på flukt innenfor Syrias grenser, skriver Nettavisen. Fylkesmannen har tidligere bedt blant annet Larvik kommune om å være beredt i tilfelle det dukker opp flyktninger med Superspeed 2.

Presteløkka

I et brev til fylkesmannen skriver rådmannen at de på kort varsel kan åpne en avdeling på Presteløkka rehabiliteringssenter ved et akutt behov. Akuttplassene er ment å huse eventuelle flyktninger i noen dager, før de sendes til Oslo for registrering.

I svaret vises det til at de kan benytte seg av åtte rom, og at det ved behov kan plasseres fire senger på hvert rom, slik at det kan oppdrives 32 plasser i Stavern.

Larvik sykehus

I brevet til fylkesmannen åpner også Larvik kommune opp for å benytte seg av en nedlagt avdeling ved Larvik sykehus som midlertidig innlosjering for flyktninger. I brevet ber kommunen fylkesmannen om å undersøke med helseforetaket om hvilken kapasitet avdelingen har.

Saksbehandler hos rådmannen, rådgiver Knut Hjalmar Gulliksen, opplyser at kommunen i denne omgang ikke har undersøkt med private aktører om de kan huse flyktninger.

Artikkeltags