Amalie (6) og Ingrid (8) fikk en helt spesiell Foldvik-dag: – Ble hoppende glad

SPESIELL DAG: Ingrid Ramberg Sæther (8, t.v.) og Amalie Borge (6) ble trukket ut til å få en helt spesiell dag på Foldvik Familiepark der de tok med både venner og familie. Bak står mamma Anja Ramberg Sæther, Foffa og mamma Line Madsen.

SPESIELL DAG: Ingrid Ramberg Sæther (8, t.v.) og Amalie Borge (6) ble trukket ut til å få en helt spesiell dag på Foldvik Familiepark der de tok med både venner og familie. Bak står mamma Anja Ramberg Sæther, Foffa og mamma Line Madsen. Foto:

Av

Mandag markerte Foldvik Familiepark sin 20-årsdag ved å invitere to bursdagsbarn og følget deres gratis til parken.

DEL

– Vi hadde egentlig tenkt å ha en helt vanlig dag i parken, men så tenkte vi det hadde vært kult om det hadde kommet et par bursdagsbarn hit og markert dagen sammen med oss. Slik får vi feiret både barna og parken, forklarer Helene Foldvik.

LES OGSÅ: Åpner noe spektakulært i Foldvik Familiepark

JUBILEUM: Denne sommeren handler Foffas teaterforestilling om gårdens jubileum.

JUBILEUM: Denne sommeren handler Foffas teaterforestilling om gårdens jubileum. Foto:

Ble jubileumsgjester

LES MER: Myk start på sesongen for Foldvik

Både i lokalavisen og på parkens Facebook-side søkte de etter barn som også har bursdag 1. juli. Etter trekningen ble det til slutt Amalie Borge (6) og Ingrid Ramberg Sæther (8) som ble de heldig vinnerne.

SPESIELT INVITERTE: Disse barna var så heldig og fikk være spesielt inviterte jubileumgjester på Foldvik Familiepark under 20-årsjubileet. (Bak f.v.) Andrea Borge og Henrik Ramberg Sæther. (Foran f.v.) Amalie Borge, Ingrid Ramberg Sæther og Alma Bonden Lund.

SPESIELT INVITERTE: Disse barna var så heldig og fikk være spesielt inviterte jubileumgjester på Foldvik Familiepark under 20-årsjubileet. (Bak f.v.) Andrea Borge og Henrik Ramberg Sæther. (Foran f.v.) Amalie Borge, Ingrid Ramberg Sæther og Alma Bonden Lund. Foto:

På fødselsdagen hadde Amalie med seg mamma Line Madsen, pappa Lars Borge og storesøster Andrea. De kommer fra Revdal, men er nå på campingferie i Brunlanes. Ingrid tok med mamma Anja Ramberg Sæther, storebror Henrik og venninnen Alma Bonden Lund.

GØY MED FART: Her kommer bursdagsjenta Amalie Borge etter å ha sklidd ned "Stålormen".

GØY MED FART: Her kommer bursdagsjenta Amalie Borge etter å ha sklidd ned "Stålormen". Foto:

– En nabo visste at Ingrid snart fylte år, og tipset oss. Ingrid er jo så glad i dyr og alle aktivtitene her, så hun ble hoppende glad da hun hørte om det, sier mamma Anja.

Gledet seg til å skli

Helene henter fem sekker med masse Foldvik-stæsj til barna og gir dem muligheten til å ha GoPro-kamera gjennom dagens aktiviteter.

FILMET DAGEN: Barna fikk på seg kamera, slik at de kunne filme opplevelsene i parken. - Filmen er en flott måte å vise frem parken vår på, sier Helene Foldvik.

FILMET DAGEN: Barna fikk på seg kamera, slik at de kunne filme opplevelsene i parken. - Filmen er en flott måte å vise frem parken vår på, sier Helene Foldvik. Foto:

– Vi kan jo ikke gjøre forskjell, så i dag er alle de inviterte på besøk som jubileumsgjester, ikke bare de to bursdagsjentene, understreker hun.

De inviterte gjestene har besøkt parken flere ganger tidligere, men drar gjerne tilbake, og det var helt tydelig at de hadde gledet seg til den store dagen. Barna hadde på forhånd hørt om den nye akeparken og var svært ivrige på å teste den.

HELT RÅTT: Henrik Ramberg Sæther syntes "Fallet" var helt rått etter å ha testet den.

HELT RÅTT: Henrik Ramberg Sæther syntes "Fallet" var helt rått etter å ha testet den. Foto:

– Det var kjempegøy! Litt skummelt var det, men mest moro, smiler barna etter flere turer med både «Kappløpet» og «Stålormen».

BITTELITT SKUMMELT: Venninnene (f.v.) Alma og Ingrid syntes de nye skliene var litt skumle, men mest morsomme.

BITTELITT SKUMMELT: Venninnene (f.v.) Alma og Ingrid syntes de nye skliene var litt skumle, men mest morsomme. Foto:

Jenter like tøffe

Før sesongåpningen var Sigmund Foldvik spent på hvordan nyheten Akeparken skulle bli mottatt. Fire uker senere kan han med glede fortelle at skliene har blitt en hovedattraksjon og benyttes av barn i alle aldre.

– De er utrolig populære, og det er gøy å se. Her er det ikke bare gutta som slenger seg på, jentene er like tøffe. Det er naturligvis de tre største som er mest spennende, og spesielt «Fallet», som er den bratteste, sier han.

SOMMERENS NYHET: Akeparken består av totalt fire ny sklier. Den største (t.v.) er den bratteste tørrsklien det tyske selskapet Wiegand noen gang har levert. Til høyre kan man se akebakken.

SOMMERENS NYHET: Akeparken består av totalt fire ny sklier. Den største (t.v.) er den bratteste tørrsklien det tyske selskapet Wiegand noen gang har levert. Til høyre kan man se akebakken. Foto:

I forbindelse med 20-årsjubileet har de satt opp en fotovegg bak teaterscenen som viser frem gode minner og høydepunkter i parken.

– Det er veldig rart. Det er så mye som har forandret seg, men de grunnleggende verdiene våre er der fortsatt. Det har vært viktig for oss hele veien å skape noe unikt som er like gøy for barn og voksne, sier Sigmund.

STOR UTVIKLING: Her viser Sigmund hvordan det så ut på andre siden av fjellet på tidlig 2000-tallet.

STOR UTVIKLING: Her viser Sigmund hvordan det så ut på andre siden av fjellet på tidlig 2000-tallet. Foto:

Det var foreldrene hans, Erling og Hanna Marie Foldvik, som startet opp det hele på begynnelsen av 80-tallet, og i 1999 gjorde Sigmund Foldvik det kommersielt. 

– På den tiden var det som en stor, enkel lekeplass med masse dyr. Jeg husker den aller første åpningsdagen. Mannen min hadde kjørt til Tjøme for å kjøpe nye trillebår. Vi hadde lovet gratis jordbær til alle som kom, og dermed fylte vi alle trillebårene fulle av jordbær, ler Hanna Marie.

KRY OVER PARKEN: Hanna Marie Foldvik (t.h.) er svært kry, stolt og glad over det familiens generasjoner har fått til med parken.

KRY OVER PARKEN: Hanna Marie Foldvik (t.h.) er svært kry, stolt og glad over det familiens generasjoner har fått til med parken. Foto:

Hun er svært takknemlig for at hun har fått være med hele veien, og føler seg både stolt og kry over det familien har fått til sammen.

– Det er utrolig moro å se den positive utviklingen der parken har vokst parallelt med folks økende interesse, avslutter hun.

NY BANE: Jacob Spangård (3) tester den nye banen med X-Cross biler sammen med bestemor Anette Kjeldsen.

NY BANE: Jacob Spangård (3) tester den nye banen med X-Cross biler sammen med bestemor Anette Kjeldsen. Foto:

Artikkeltags