– Dette er femte gang vi har en direktesending med valgvake i Larvik, sier en spent Terje Svendsen, ansvarlig redaktør i Østlands-Posten.

Han snakker om en sending med mange elementer, men mest av alt ender det i et valgresultat det ikke er helt lett å spå akkurat nå.

Sendingen starter klokken 20.30 på op.no, mens dørene på Sanden åpner 20.00.

– Alle partiene kommer til den felles valgvaken og rundt 130 politikere har meldt seg på. De resterende plassene er tilgjengelige for alle andre som er interessert i å følge lokalvalget tett på. Vi sender en halvtimes programbolker, og de starter hver halve time. Den første 20.30 og den siste 23.30. Den siste varer helt til resultatet er klart, forteller ØP-redaktøren videre.

Litt pauser blir det for dem som følger med på nettsendingen. Men i salen vil nok praten gå livlig.

LES OGSÅ: Uenige om mye – men én ting garanterer de: – Skal ikke bygges igjen med boliger

Kommentarer direkte

Terje Svendsen og Erik Werner Andersen er Østlands-Postens programverter og vil lede det hele.

– Så har vi Nils-Erik Kvamme som utegående reporter i salen. I tillegg kommer Lene Westgaard-Halle og Sonja Mandt til å sitte i et ekspertpanel. De skal være med og kommentere fra scenen, forklarer Svendsen.

Kommentarer fra salen blir det selvfølgelig underveis. Der sitter de mest sentrale politikerne som stiller til valg dette året. Og andre med meninger.

– Når resultatene begynner å komme inn, rundt 22.30, vil alt handle om resultatene, fastslår Svendsen, som også kan friste med noen kulturelle godbiter underveis.

– Noen kulturinnslag blir det selvfølgelig også når man tilbringer kvelden i kulturhuset. Rebecca Nøstrud Isaksen på fiolin og Dag Øyvind Larsen på klaver byr på flere innslag. To unge talenter fra Larvik.

Mer spenning enn på lenge

Årets lokalvalg i Larvik har flere spenningsmomenter. En ny liste er med, og flere store og viktige avgjørelser har skapt endringer i velgermassen.

Om man får en avklaring på hvem som blir ordfører i løpet av kvelden kan også være usikkert. Ikke alle har flagget hvem de vil samarbeide med etter at valgresultatet er klart.

– Det er all grunn til å følge med på sendingen. Dette blir et av de mest spennende valgene så lenge jeg har vært med, avslutter en spent Terje Svendsen.

LES OGSÅ: Da Manvik fortalte hvor han hadde statistikken fra, knakk salen sammen i latter: – Ikke så relevant for Larvik