I fjor holdt Norsk kulturråd sin årskonferanse på det nye Munchmuseet, i år falt valget på Bølgen og Larvik. Skal vi dømme ut ifra stemningen under konferansen tirsdag, virker det som et vellykket valg.

Godtfolk fra store deler av Kultur-Norge, samt Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, så ut til å trives godt her i byen.

– Konferanser som dette vil være et satsingsområde for oss framover. Vi har et fleksibelt kulturhus, dedikerte teknikere og fylkets beste utstyr til å gjennomføre slike konferanser. Samtidig har vi en unik beliggenhet som gjør at vi i samarbeid med Farris Bad og Quality Hotel kan tilby noe som mange andre byer ikke kan. Folk er helt over seg når de kommer hit, sier Eli R. Kjendalen, som er konferanse -og eventansvarlig i Bølgen kulturhus.

LES OGSÅ: Tjølling-jenta Mathilde er en viktig delegat i Egypt: – Dette har engasjert meg hele livet

– At en så stor nasjonal aktør flytter sitt arrangement ut av Oslo, er veldig stas for oss. Sammen med den gode feedbacken vi fikk etter konferansen, gir det oss masse motivasjon og inspirasjon til å satse videre. Vi må tenke litt stort. Vi har en sal som tar over 500 personer, og vi kan streame mellom de forskjellige salene. Bygget gir oss mange muligheter. Slike konferanser er et viktig bidrag for å utnytte ressursene i Bølgen på dagtid. Sanden kafé & Bar sto for all maten, til flere hundre mennesker, disse dagene, avslutter Kjendalen.

Om Kulturrådet

Kulturrådet har som formål å stimulere samtidens mangfoldige kunst- og kulturuttrykk og skal bidra til å løfte fram kulturens rolle i samfunnet. Kulturrådet støtter kunst- og kulturprosjekter over hele landet, driver utviklingsarbeid og er rådgiver for staten i kulturspørsmål. Gjennom støtte til profesjonelle kunstnere, arrangører, utgivere og ulike kulturvirksomheter bidrar Kulturrådet til at kunst og kultur skapes, dokumenteres, bevares og gjøres tilgjengelig for flest mulig. Målet er at Norge skal ha et levende og mangfoldig kunst- og kulturliv.