Gå til sidens hovedinnhold

Thomas og Harald «kuppet» folkefesten

Artikkelen er over 12 år gammel

Hedersprisen til Dag Erik Pedersen og æresborgerskap til Ingvar Ambjørnsen. Lørdag kveld fikk et stort publikum overvære nok en fantastisk folkefest, med overraskelser og utdeling av kildepriser.

Folk minglet rundt i Bølgen lenge før forestillingen startet, og fikk blant annet med seg Kick, det store koret fra Nanset kirke, som underholdt i foajeen.

Noen rigget seg til i foajeen eller kinosalene for å få med seg det hele på storskjerm, mens andre hadde vært heldige å få tak i billetter til showet i storsalen. Så var showet i gang.

Dag Erik Pedersen entret scenen i kjent stil, men fikk denne gang en kortvarig oppgave som programleder. Etter få minutter dukket overraskende TV2s Thomas Numme og Harald J. Rønneberg opp på scenen, og Dag Erik Pedersen ble resolutt «oppgradert» fra å være programleder til å være hedersgjest.

Dag Erik Pedersen ble nemmelig tildelt den første av årets priser, hedersprisen, og måtte finne seg i å overvære resten av forestillingen fra første rad med champagneglass i hånden, mens Thomas og Harald ledet resten av showet i kjent stil.

Det betydde stort tempo, gags og strålende morsomme numre fra de to, i stor konkurranse med lokale stjerner på et usedvanlig høyt nivå.

10 år gamle Nora Maria Lia med fengende sang og scenesjarme, operasanger Espen Langvik som fikk publikum til å grøsse på ryggen med «Empty chairs at empty tables» fra «Les Miserables», talentfulle Eirik Næss med fengende rock, og ikke minst Nils Mathisen og Petter Anthon Næss i spissen for et orkester i virkelig storform.

Et gnistrende show igjen, hvor høydepunktene likevel var kildeprisene. Hedersprisen til Dag Erik Pedersen, prisen for årets Larvik-bedrift til Jotron AS, selskapet og konseptet Høyt og Lavt ble årets gründer, Tom Patrick Moe ble årets kulturtalent, Hans Trygve Kristiansen ble årets brander, og LHKs Heidi Løke ble årets idrettsutøver.

Selve topphøydepunktet under kvelden ble nok likevel den offisielle tildelingen av æresborgerskap av Larvik til forfatter Ingvar Ambjørnsen.

- Ikke vanskelig å takke ja til noe slikt. Dette ser jeg på som et skulderklapp fra mine egne, sa Ingvar Ambjørnsen etter tildelingen, og han kunne også ta med seg en invitasjon fra ordfører Øyvind Riise Jenssen om at han kunne få bo i Heyerdahls barndomshjem i Steinbakken når han kommer på besøk. Bare huset først blir klart til slikt bruk.