Dette er første gang Frelsesarmeen setter ut gryter utenom julesesongen.

– Pengene vil uavkortet gå til hjelpearbeidet vårt for Ukraina, skriver Hilde Nylund, leder i Frelsesarmeen i Larvik.

Frelsesarmeens arbeid blant flyktninger og internt fordrevne tok til umiddelbart da krigen brøt ut og pågår for fullt fortsatt der det er mulig. Assistanse gis i form av vann, mat, klær, overnatting, omsorg, støtte, oversettelse, rådgivning og transport.

Helt siden 1901 har Frelsesarmeen satt ut sine gryter i desember for å samle inn til nødlidende i Norge. At man setter ut i grytene i mars og med et annet formål er høyst uvanlig.

– Nå er imidlertid behovet for hjelp – og ønsket om å hjelpe – så stort, at Frelsesarmeens lederråd har bestemt at de som har mulighet kan sette ut grytene for å bidra til innsamlingen som allerede er godt i gang, forteller Nylund.

De som ønsker å støtte dette arbeidet, men ikke passerer gryten vår, kan gi med Vipps til 2309, eller gi til konto 3000 42 00000.

– Dette er et unntak. Midlene som samles inn ved julegrytene som settes ut i desember, har alltid gått til Frelsesarmeens arbeid lokalt i Norge og blitt til mat, klær, omsorg og fellesskap gjennom hele året. Og det skal de fortsette med, forsikrer Hilde Nylund, som også ønsker å takke for alle gaver som kommer i gryta.

I Larvik er gryta å finne på Amfi fredag og lørdag Kl. 10.00 – 18.00.