Gå til sidens hovedinnhold

For mye plast i havet!

Alle elevene på Frøy skole hadde «Prosjekt plast» i uke 22. På forhånd hadde vi samlet inn plast fra morgenturene våre, litt fra mandagsturen til Malmøya og litt fra søppelplasten hjemme.

Selv om det stadig har blitt endringer i planene våre, pga. koronarestriksjoner – så viste både elever og personal at vi ikke lot oss stoppe av begrensninger, men tok det som utfordringer og vi ble enda mer kreative!

Siden elevene ikke kunne gå rundt i de forskjellige klasserommene og se på hva hver avdeling lagde og gjorde, fordi vi vår på rødt nivå – så kunne vi gjøre noe sammen ute!

Alle elever øvde på sangen «For mye plast i havet», inkludert tegn til tale, selvfølgelig!

Et håndlaget «fiskegarn» ble hengt opp på den ene veggen ute – og fra tirsdag og fram til fredag, hang alle elever opp sine produkter, fisk, maneter og krabber, inn i garnet. Og alle disse skapningene hadde tullet seg inn i plast eller hadde magen full av plast.

Selv om det var rødt nivå, kunne alle følge med på det som skjedde i garnet, dag for dag, mens vi øvde på «plastsangen» hver for oss, og lagde kostymer av plast.

I tillegg jobbet elevene med plast og miljø – i samtaler, tegn til tale, sanger, programmer og i snakkebøker.

Noen lagde egne plastskulpturer, noen lagde plastinstrumenter og noen filmet og tok bilder av prosessen, gjennom hele uka.

Til og med i svømmebassenget ble det svømt rundt og i masse plast – noe som viste seg at kanskje var litt vanskelig, og hva da med alle fiskene og fuglene og alt annet som må forholde seg til plasten i havet?

Fredagen kom, med strålende sol, informasjon om plast i plast, på uteveggene og massevis av dyr i havet som var inntullet i plast i garnet på veggen – mens musikk ble satt på og alle elever og lærere danset og sang med plastinstrumenter og plastkostymer: «For mye plast i havet ... ser du søppel, må du ta, det!

Alle lærte at plast aldri må kastes i naturen eller i havet, og selv om vi ikke helt klarer å kildesorter helt riktig, så skal plasten – og all annen søppel – hvert fall i: søppelbøtta!

Kommentarer til denne saken