Gå til sidens hovedinnhold

Forandre for andre

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det siste året har skapt mange utfordringer i landet vårt og ute i verden. Vi har fått kjenne på savn, redsel og bekymring. Fremtiden er usikker, mange er ensomme, har mistet jobbene sine og savner fotfestet i det «vanlige» livet. Vi har fått et brutalt møte med vår egen og verdens sårbarhet, og ser hvor avhengige vi er av hverandre.

Covid-19 har skapt en uønsket situasjon for alle, og særlig de aller mest utsatte.

I tillegg til Covid-19-krisen står mange sårbare land i andre kriser. Sult, fattigdom, vannmangel, klimaendringer som flom og tørke, krig, konflikt og sykdom: Nøden kjenner ingen grenser. Det gjør heller ikke ansvaret for våre medmennesker uansett hvor de bor, hva de tror på, kjønn, seksuell legning eller hvilken hudfarge de har. Vårt ansvar er forankret i nestekjærlighetstanken og vissheten om at alle mennesker har samme verdi - vi er alle medmennesker.

Alt som kan gjøres for å bedre menneskers innsats må vi heie på! 21. – 23.mars vil Kirkens Nødhjelp ha sin årlige fasteaksjon – i år med temaet Forandre for andre. Den har fokus på vannarbeid. Aldri før har rent vann vært så viktig som i 2021. Kirkens Nødhjelp samarbeider med lokale religiøse ledere, og på tvers av kirkesamfunn lokalt om å få hjelpen frem til de som trenger det mest – der behovet er størst.

Ungdommene Tunsberg og resten av landet har opplevd mange begrensninger: Mye av det som hører til et vanlige ungdomsliv har vært utelukket. Det er et eksempel til etterfølgelse at konfirmantene er sentrale i fasteaksjonen, og gjennom det viser praktisk nestekjærlighet. Gjennom deltakelsen i fasteaksjonen, som i år i hovedsak er digital, er de med på å spre håp og lys. De forandrer for andre.

En global pandemi krever global solidaritet og handlekraft. Sammen kan vi forandre for andre.

Kommentarer til denne saken