Sendte ut «ulovlig reklame» til 1,4 millioner norske husholdninger

ULOVLIG: Forbrukertilsynet mener Power brøt loven med ulovlig reklame.

ULOVLIG: Forbrukertilsynet mener Power brøt loven med ulovlig reklame. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Power reklamerte for tre års betalingsutsettelse. Men med liten grå skrift kommer det fram at du først må inngå en kredittavtale med en bank.

DEL

 – Dette er klart ulovlig, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet i en pressemelding.

I forrige måned sendte Power ut en kundeavis med opptil 3 års rente- og gebyrfri delbetaling. Kundeavisen ble sendt til alle norske husholdninger som ikke er reservert mot reklame, og hadde et opplag på 1,4 millioner. I denne kundeavisen mener Forbrukertilsynet at Power brøt loven.

Det er nemlig først langt bak i avisen at det kommer fram at kunden må inngå en kredittavtale først. Forbrukertilsynet mener også at Power brøt loven på en tilsvarende reklame på nett.

LES OGSÅ: (+) Vestfold-firma skal ha «eid» ulovlig nettside som reklamerte for motedop: – Vi er utsatt for svindel

– Disse reklamene er begge eksempler på at Power fremhever bonuser og fordeler kundene kan få – uten å gjøre det like tydelig at dette bare er mulig hvis de handler på kreditt. Kostnadene ved en kredittavtale er også langt fra tilstrekkelig fremhevet, sier Gjedrem.

I den samme avisen mener Forbrukertilsynet at den fremhevede prisen skapte forvirring for kunden. Det var også flere pristyper å forholde seg til, fra kontantpris til delbetalingspris, som Forbrukertilsynet mente kunne villede kunden.

– Her er det lett å gå seg vill i prisjungelen. En rabatt mot at du handler på kreditt kan fort bli en kostnad, hvis du ikke betaler tilbake i tide. Derfor er det helt vesentlig at kundene får klar og tydelig informasjon om at prisen gjelder hvis du handler på kreditt, og hva et kredittlån faktisk koster, forteller direktør i Forbrukertilsynet, Elisabeth Lier Haugseth.

LES OGSÅ: (+) Denne reklamen henger langs en av Larviks mest trafikkerte gater: – Personlig synes jeg det er kjekt å ha øynene åpne

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.