Syv ting bare småbarnsforeldre opplever

SMÅBARNSLIV: Kan du kaffetrikset? Og hvor mange diskusjoner har du hatt de siste dagene om at det er kaldt ute og at skjørtet må byttes ut med ulltights?

SMÅBARNSLIV: Kan du kaffetrikset? Og hvor mange diskusjoner har du hatt de siste dagene om at det er kaldt ute og at skjørtet må byttes ut med ulltights? Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Noen av tingene får våre barnløse venner til å reagere med forferdelse.

DEL

(Tønsbergs Blad) Nettavisen: Småbarnslivet byr på så mangt. Det er faktisk den tiden vi gjør ting vi aldri foretar oss - verken før eller etter.

Noen ganger gjør de fleste av oss stikk motsatt av det vi vet er best.

Under er noen punkter som vil gå over. Vi lover:

1. Når kaffen ikke er kaffe

Som å strengt forklare at vi ikke drikker brus på en mandag, før vi selv tar oss en kaffekopp med cola i smug -  og sier det skal smake med kaffe.

2. Når sjokoladen mystisk forsvinner

Når 3-åringen lurer på hvor sjokoladen (hun selvsagt ikke har glemt) fra forrige bursdag har blitt av?  Du begynner å lete etter en sjokolade du vet du spiste opp for to dager siden. Og svarer at den dessverre er blitt borte, på særs mystisk vis.

3. Sommerkjole eller vinterdress

Som foreldre kan overgangen fra sommer til høst og vinter også komme vel brått på. For hva betyr det egentlig at det er «kaldt» ute? Barna mener hardnakket at de i hvert fall ikke kommer til å fryse i sommerkjolen, når de tross alt har lue på. Eller de forklarer at de var varme i går, så de trenger ikke like mye klær i dag.

4. Sniffing av rumper

For de som ikke har barn kan nok mange av de «helt naturlige» tingene vi småbarnsforeldre gjør, virke både underlige og ganske ekle.

Vi fikk noen morsomme innspill både fra redaksjonens foreldre og de uten barn:

  - Det er ganske ekkelt når foreldre med den største selvfølgelighet løfter opp en 3-åring og sniffer vedkommende i rumpa. Jeg skjønner at det vel må gjøres for å finne ut om bleia må skiftes, men det SER ganske spesielt ut.

5. Tørker snørr med fingrene

- Det verste er når foreldre slikker på fingeren og tar bort matgris fra ungens munn. Eller smaker på morsmelka, tar en smak av barnematen eller spiser opp den maten ungen nærmest har spytta ut og ikke vil ha. Det aller verste er foreldre som tørker bort snørr med fingrene.

6. «Mamma! HVOR er du?»

Småbarnsforeldre er ofte litt mer trøtte enn gjennomsnittsbefolkningen også og mange gleder seg til mer søvn, litt mer voksentid og en tur på butikken i ro og mak.

 - Småbarnslivet er faktisk ganske fint, men det er klart man gleder seg til å slippe å smugdusje, for eksempel. For så fort du sier at du vil ta deg en dusj er det gjerne en eller to som også vil det. Eller når du bare skal på do og man skulle tro du hadde dratt til månen og aldri kom tilbake: «Mamma! HVOR er du?».

7. Å handle mat har aldri vært mer spesielt

 - Noe av det festligste (les: verste) er kanskje når du ikke har annet valg enn å dra med deg to trøtte og slitne unger på butikken.

 - Den ene putter alt han har lyst på opp i den lille handlevogna si, mens den andre har satt seg resolutt ned ved smågodt-hylla og nekter å flytte seg/bli med hjem før sjokoladen er kjøpt og betalt.

Og dette gleder småbarnsforeldre seg til:

Det er mye glede i å være småbarnsforeldre, men dette er også en tid der hjelpebehovene for ungene i det daglige er aller størst.

  - Det er mye latter, glede og kjærlighet. Masse aktiviteter og utetid. Det føles også veldig fint  å være familie. Det jeg gleder meg til er å slippe å hjelpe til med absolutt alt, som å gå på do, kle på, for ikke å snakke om  klesdiskusjoner. I tillegg gleder jeg meg til mer voksentid igjen.

 - Det beste er seksåringen som kommer løpende når jeg henter ham på skolen og hopper opp og kaster seg rundt halsen min.

 Jeg gleder meg til å sove og slippe å plukke opp mat fra gulvet.

Les også:

Disse ungdommene skal være våken hele valgnatta 

Dette er norske foreldre gode til

Artikkeltags