Første gang i Norge – på Farris Bad

VM NESTE: Lasse Eriksen er stolt av at Farris Bad kan arrangere uttagning til den siste plassen i VM i badstueritualer som går av stabelen på i9spahotellet Thermen Berendonck i Nederland i fra 16. til 22. september.

VM NESTE: Lasse Eriksen er stolt av at Farris Bad kan arrangere uttagning til den siste plassen i VM i badstueritualer som går av stabelen på i9spahotellet Thermen Berendonck i Nederland i fra 16. til 22. september. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne helga skal deltakere fra 13 land konkurrerer om å kapre den siste plassen til VM i badsturitualer. Det skjer på Farris Bad, og det er første gang Norge arrangerer en kvalifiseringsrunde i VM i showaufguss.

DEL

– For aller første gang arrangerer Norge en internasjonal kvalifiseringsrunde til VM i showaufguss. Farris Bad er det eneste spaanlegget i Norden med kapasitet til å gjennomføre noe slikt, og det er en stor anerkjennelse at hotellet er valgt som arena, sier Magnus Kristiansen ved Farris Bad.

Til den internasjonale kvalifiseringen i Larvik kommer 20 av verdens beste aufguss-mestere, og en jury bestående av ti spesialister innen sitt felt. Det skal kåres vinner både i individuell konkurranse og i lag.

Fag- og utviklingsansvarlig for spa-delen på Farris Bad, Lasse Eriksen, sitter i fagjuryen. Han er også styremedlem i det internasjonale badstuforbundet (ISA).

– Jeg gleder meg enormt til å få ønske de rundt 60 internasjonale gjestene varmt velkommen til Farris Bad. Vi har alltid sett til Europa når vi skal utvikle oss, nå titter Europa litt tilbake. Det er spennende og litt morsomt, sier Eriksen stolt.

LES OGSÅ: Nå kan du oppleve noe helt nytt på Farris Bad: – En helt unik blanding av velvære og show!

Tematisert badstushow

Showaufguss er et ritual hvor aufgussmesteren framfører et tematisert show i en stor badstue. Aufgusseren skal gjennom et 15 minutter langt program, formidle en historie ved å bruke musikk, dufter (oljer), kostymer og rekvisitter, nærmest som et skuespill. Showet blir bedømt etter profesjonalitet, måten varmen fordeles, teknisk framførelse gjennom bruk av håndkleteknikker, dramaturgi og innlevelse.

– Bruk av badstue og badsturitualer er den virkelig store trenden innen velvære i Europa, og trenden beveger seg i full fart mot Norden og Norge, sier Lasse Eriksen, og legger til:

– I november 2018 åpnet Farris Bad Nord-Europas største eventsauna. Her har vi noen av verdens fremste internasjonale Aufgussmestere og daglig kjøres saunaritualer for alle spa-gjestene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken