Hvordan skal Larvik sentrum utvikles? Hva skjer med Indre havn? Og hvordan skal politikerne legge til rette for flere arbeidsplasser? Det er noen av spørsmålene som blir sentrale når ordførerkandidatene fra ti partier møtes til debatt på Sanden Scene i Bølgen torsdag kveld.

Debattmøtet arrangeres av Østlands-Posten og NRK, og de som ikke har mulighet til å komme på Bølgen, der det er gratis inngang, kan se debatten direkte på op.no eller hos statskanalen.

Ansvarlig redaktør Terje Svendsen håper folk kjenner sin besøkelsestid.

– Det kan være vanskelig å få øye på hva som er de sentrale sakene i dette valget. Men det som er sikkert er at valgutfallet vil få store konsekvenser for Larviks utvikling de neste årene. Vi håper denne debatten vil bidra til å klargjøre hvor de forskjellige partiene står i sentrale spørsmål som byutvikling og arbeidsplasser, sier Svendsen.

LES OGSÅ: Rektor har sagt opp etter bare et drøyt år: – Klar for ny utfordring

Gjester med innspill fra sidelinjen

Det er NRKs Mette Stensholt Schau som skal lede møtet sammen med nettopp Svendsen.

– Det er jo en debatt som skal handle om framtida til byen vår. Håpet er jo at vi skal kunne ta debatten om Indre havn, uten at det blir den store jernbanedebatten, sier Stensholt Schau.

Hun er også opptatt av å gjøre Larvik mer attraktivt.

– Hvis vi skal få folk til å flytte hit må de ha en jobb å flytte til. Og da er det å skape nye arbeidsplasser helt avgjørende. Den delen av debatten gleder jeg meg virkelig til.

I tillegg til de to møtelederne skal eiendomsutvikler Tore Liverød og Jotron-sjef Merete Berdal bidra med innspill underveis.

– Det er to spennende gjester, som vet hvordan ting er i virkeligheten. En byutvikler og en leder i næringslivet.

– Blir ikke folkemøte uten folk

I likhet med Svendsen håper Stensholt Schau at mange møter opp på Sanden torsdag kveld.

– Det blir ikke noe folkemøte uten folk. Og her får man virkelig mulighet til å gjøre seg opp en mening før valgdagen. I tillegg til politikerne på scenen kommer salen til å myldre med listekandidater. Etter debatten blir det mingling, og da er det bare å ta tak i en politikere, og spørre om akkurat hva man lurer på.

– Har du bestemt deg for hva du skal stemme?

– Nei, det har jeg ikke. Det gjør jeg aldri før valgdagen. Jeg leser alle programmene til alle partiene, og det er ikke alltid det gjør deg klokere. Forhåpentligvis vet jeg mer etter debatten.