Sparebank 1 har gjennom sin drift i Larvik bidratt til at flere lokale lag og foreninger får den økonomiske støtten de trenger til sin daglige drift og sitt lokale engasjement. Det at klubbenes aktiviteter nå i stor grad avlyses, betyr allikevel ikke at banken stopper støtten.

– Det er viktig for oss å berolige lag og foreninger om at vi er med og støtter både i oppturer og nedturer, forteller lokalbanksjef Bjørn-David Jelle i Sparebank 1 Larvik.

Per nå støtter Sparebank 1 Bølgen Kulturhus, Nanset IF, Stag og Fram i Larvik. Jelle synes det er en kjedelig situasjon, men ønsker å utgjøre en positiv forskjell når de nå som bank fortsetter å støtte lokale foreninger.

– Fotballen skulle jo sparkes i gang nå, så vi så jo spesielt fram til seriestarten til Fram i 2. divisjon og ikke minst til alle barnekampene i de lokale klubbene vi sponser. Det eneste vi kan gjøre er bare å oppfordre alle til å holde ut med egentrening, og gjøre det beste ut av det så lenge, sier Jelle.

Viktig støttespiller

Som Larviks største idrettslag er Stag helt avhengig av den økonomiske støtten, og er glade for at de ikke står alene i situasjonen de nå er i.

– Det er klart vi setter pris på at sponsorene står ved vår side tross avlysninger av arrangementer, og vi er glad for å ha Sparebank 1 som støttespiller, sier leder for Sportsklubben Stag, Janne Sundby.

I en uoversiktlig situasjon er Stag usikre på hvor de nå står, men vil hele tiden følge med på utviklingen.

– Når vi ikke har arrangementer, så gir det en slagside, men foreløpig har vi ikke permittert noen av de fast ansatte i klubben, forteller Sundby.

– Vi følger tett med på situasjonen.

Tidligere denne uken ble det også kjent at Sparebank 1 går inn med sponsormidler til Bølgens nye drive-in kino.

Ny jobbhverdag

De siste ukene har Bjørn-David Jelle sittet alene i bankfilialen på Fritzøe Brygge, mens alle rådgiverne har hjemmekontor.

– Det er kun timebestilling til kritiske oppgaver som må løses. Det er mange som trenger å løse dagligbankoppgaver og kontantinnskudd, og de må til Sandefjord for å sette inn penger nå, forteller Jelle.

Kundeservicen er allikevel utvidet, og lokalbanksjefen opplever at kundene får den hjelpen de trenger.

– Det er veldig positive tilbakemeldinger på kundesenteret, forteller en fornøyd lokalbanksjef.