Gå til sidens hovedinnhold

Forventer flere innleggelser den neste tiden – skjer allerede i en landsdel

FHI forventer en økning i antall innleggelser de neste ukene.

For abonnenter

(Tønsbergs Blad): Koronasmitten går ned i landet, men det er usikkerhet om utviklingen gjennom resten av høsten og vinteren, mener FHI. De sier det kan bli økning i sykehusinnleggelser.

Det er kombinasjonen av en usikker koronasituasjon og en mulig samtidig økning i andre luftveisinfeksjoner som bekymrer Folkehelseinstituttet (FHI).

– Kommunene må fortsette vaksinasjon med full styrke, forberede seg på forenklinger i håndteringen av epidemien og ha beredskap for mulig økning av covid-19 igjen og en samtidig økning også med andre luftveisinfeksjoner, skriver FHI i ukesrapporten sin.

Les også

Helles venninne ble akutt innlagt på SiV – fikk ikke vite hvordan det gikk med henne: – Det er veldig drøyt

Går i gul beredskap

De skriver at forekomsten av luftveissymptomer i befolkningen ligger høyt og er økende, og at konsultasjoner hos lege for akutt luftveisinfeksjon også har økt de siste ukene.

Universitetssykehuset i Nord-Norge går til gul beredskap. 15 personer er innlagt med covid-19. Smitten øker i Tromsø kommune.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) gikk søndag over fra grønn til gul beredskap etter at det har vært en jevn økning med innlagte koronapasienter den siste uken.

Gul beredskap innebærer blant annet at de vurderer ekstra bemanning og forbereder opptrapping av pandemidrift.

Les også

Etter koronaen er det nå RS-smitten som stiger: – Bølgen er her

Larvik skiller seg ut i fylket

Det siste døgnet er det registrert 209 koronasmittede personer i Norge. Det er 78 færre enn samme dag i forrige uke.

I Vestfold og Telemark er det kun Larvik som har stigende smittetrend. Forrige uke ble det registrert 45 nye smittetilfeller her, mange av dem knyttet til korps- og kormiljøet i Stavern.

Les også

Fortsatt nye smittetilfeller i kor og korps i Stavern: – Flere av de smittede er fullvaksinerte

De siste sju dagene er det i snitt registrert 398 koronasmittede per dag her i landet. Tilsvarende snitt for sju dager siden var 432.

Fredag var 95 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før. 26 av pasientene lå på intensivavdeling, og blant dem fikk 16 behandling i respirator.

Det er fire koronapasienter innlagt på Sykehuset i Vestfold – det samme antallet som fredag.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.